Gellért, Mercédesz
12 °C
22 °C

Krakkóban laknak majd a hollandok

2011.10.19. 13:55

Krakkóban lesz a holland labdarúgó-válogatott főhadiszállása a jövő évi Európa-bajnokság idején.

„Kiváló feltételek között tudunk majd edzeni a Wisla stadionjában, melynek pályáján nagyon jó minőségű a gyep - indokolta a választást a Voetbal International című magazin internetes oldalán Bert van Marwijk szövetségi kapitány. Krakkó ráadásul nagyon szép város, kellemes ott tartózkodni, ami fontos a játékosoknak, mert több szabadidejük lesz, mint a tavalyi, dél-afrikai világbajnokságon volt.”

A De Telegraaf című lap Jacek Majchrowski polgármestert idézte, aki - mint mondta - nagyon örül a hollandok választásának. A városvezető jelezte, hogy a holland drukkerek rendelkezésére bocsátanak majd egy három négyzetkilométeres területet, ahol kempinget, illetve szurkolói szabadidős zónát alakíthatnak ki.

„Megtiszteltetés, hogy egy olyan szintű válogatott, mint a holland Krakkót választotta” - fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy az olasz és az angol csapat is Krakkó közelében száll majd meg, s ennek a régió számára kedvező gazdasági hatásai lehetnek.

A vb-ezüstérmes holland együttes a magyarok selejtezőcsoportjából harcolta ki az Eb-részvételt. A lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadalra jövőre június 8. és július 1. között kerül sor.