Blatter: Flórián rendkívül elegáns futballista volt

2011.11.01. 17:42

Rendkívül elegáns, különleges labdaérzékkel megáldott  futballistának nevezte Joseph Blatter a hétfőn elhunyt Albert Flóriánt; a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke levélben nyilvánította részvétét Csányi Sándornak, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetőjének.

"Flórián rendkívül elegáns futballista volt, különleges technikai tudással és labdaérzékkel. Emiatt minden ellenfele nagyon tisztelte" - fogalmazott Joseph Blatter.

A FIFA honlapja hosszú cikkben idézi fel Magyarország első és eddig egyetlen aranylabdás játékosának élettörténetét és pályafutása fontosabb állomásait.

"Emlékszem, milyen szenzációs teljesítményt nyújtott a brazilok elleni meccsen az 1966-os, angliai világbajnokságon. Onnantól kezdve emlegették a világ legjobb játékosai között" - mondta Blatter.

"A FIFA és a futballcsalád nevében szeretném kifejezni együttérzésemet a magyar szövetségnek, és mindenek felett Albert Flórián szeretteinek és barátainak" - írta levelében a svájci sportdiplomata.

A FIFA honlapja mellett az európai szövetség, az UEFA is cmegemlékezik az 1967-ben Aranylabdát nyert Albert Flóriánról, aki 70 évesen, szívinfarktus következtében hunyt el hétfőn hajnalban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport