Géza
-12 °C
-4 °C

Michael O’Neill az új északír futballkapitány

2011.12.28. 16:53

Michael O’Neillt nevezték ki az északír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává. A korábbi északír válogatott középpályás február 1-jén kezdi meg a munkát új szerepkörében. A helyi szövetség célja az, hogy a válogatott 1986 után először kijusson a világbajnokságra, ezért O’Neill megbízatása egyelőre két évre szól.

A 42 éves tréner - aki játékosként megfordult többek között a Newcastle Unitedben, a Dundee Unitedben és a Hibernianben - a Shamrock Rovers kispadjáról ül át a válogatottéra.

„Észak-Írország komoly futballhagyományokkal rendelkezik, de szüksége van friss eredményekre. Az a feladatom, hogy a játékosokat versenyképes állapotban tartsam a 2014-es világbajnokság selejtezősorozatában” - mondta kinevezését követően O’Neill.

Az északírek a portugálokkal, az oroszokkal, az izraeliekkel, az azeriekkel és a luxemburgiakkal kerültek egy selejtezős csoportba. O’Neill elődje, Nigel Worthington októberben távozott posztjáról, amikor eldőlt, hogy az északírek nem lehetnek ott a jövő évi Európa-bajnokságon.