Előd
9 °C
17 °C

Tevez két héten belül visszatérhet a ManCitybe

2012.03.03. 08:33

Két héten belül visszatérhet a pályára Carlos Tevez, a PL-listavezető Manchester City labdarúgója. "Jelenleg még nincs olyan állapotban, hogy játsszon, de két héten belül készen áll ismét" - mondta Roberto Mancini vezetőedző a hosszú ideje mellőzött támadóról, aki legutóbb szeptember 21-én futballozott tétmérkőzésen.

A 27 éves argentin akkor vált kegyvesztetté az olasz trénernél, amikor állítólag nem akart beállni csereként a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Ezért klubja októberben 600 ezer fontos bírságot szabott ki rá. Később az angol hivatásos futballisták szervezetének nyomására megfelezték a büntetést.

Három hónapig klubjának engedélye nélkül hazájában tartózkodott, Mancini pedig januárban úgy nyilatkozott, soha többé nem szerepelhet a csapatban. Az engedély nélküli hazautazásért az egyesület hat heti fizetésmegvonással, azaz közel egymillió fontos pénzbírsággal sújtotta Tévezt, aki fellebbezett a döntés ellen, ám ezt februárban visszavonta, egyúttal elnézést kért.

A januári átigazolási időszakban a Paris Saint-Germain, az AC Milan és az Internazionale is érdeklődött utána - végül mégis maradt.