Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
2 °C
9 °C

Mourinho: Csapatként játszottunk

2012.03.15. 09:59 Módosítva: 2012.03.15. 11:43

A Real Madrid 5-2-es összesítéssel jutott túl a CSZKA Moszkván a BL-ben, és harcolta ki a negyeddöntőbe jutást. A mérkőzés után Mourinho úgy látta, igazi csapat állt össze, így a sárga lapjai miatt hiába fog hiányozni a következő mérkőzésről Xabi Alonso, lesznek akik megfelelően fogják helyettesíteni, megemlítette Lass Diarát, Granerót, akik Khedira mellett játszhatnak a középpályán.

Mourinho Kakát dicsérte a legjobban, annyit dolgozott, mint korábban még soha. Kaká adta az első madridi gólnál a gólpasszt egy gyönyörű labdaátvétel után. Amikor Mourinho a 75. percben lecserélte, ő és a brazil összeölelkeztek, ami egy zaklatott másfél éves kapcsolatot zárt le szimbolikusan. Nem kétséges, mondta, hogy támadói, a gólt szerző Higuaín és a gólpasszt adó és gólt is szerző Benzema végrehajtották azt a feladatot, amit nekik szánt.

Mourinho dicsérte a CSZKA-t, amely négy támadóval zavart tudott okozni, de megemlítette, hogy csapata 3-0 után alaposan visszavett a lendületből. Kijelentette, a Chelsea-vel a döntőben szeretne találkozni, "sokan nem értik, mennyire szeretem a volt csapatomat", vallott a Chelsea-hez fűződő érzelmeiről. És ha már érzelem, nem ment el szó nélkül a kapu mögötti kis szurkolói csoport füttykoncertje mellett sem, bántó, hogy a moszkvaiak gólja után néhányan kritizálták a csapatot.

Sergio Ramos is úgy értékelte, hogy noha Xabi Alonso hiányozni fog a következő BL-meccsen, de a csapatban van elég játékos, aki pótolni tudja őt. Szerinte Higuaín, Benzema és C. Ronaldo a garancia a sikerre. Hogy esetleg a Barcelonát kapják a pénteki sorsoláson ellenfélnek? "Nem probléma" - jelentette ki a védő.