Béla
4 °C
15 °C

A Groupama szerződést hosszabbított az MLSZ-szel

2012.08.15. 17:07

A Groupama Garancia Biztosító Zrt. további három évvel, 2015-ig meghosszabbította szerződését a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ). Az MTI-hez eljutott szerdai közlemény szerint ennek értelmében a cég - amely továbbra is szponzora az MLSZ-nek - a sportolók mellett a szövetség által rendezett felnőtt és utánpótlás-válogatott futballmérkőzéseken részt vevő nézők biztosításáról is gondoskodik.

A cég végzi emellett a játékvezetői testület, valamint a szövetség elnökségi tagjainak és minden - a mérkőzésekre ellátogató - szurkolónak a biztosítását is. A két szervezet célja ezzel, hogy a korábbinál még szorosabbra fűzzék az együttműködést.

A szerződés az MLSZ keretében sportoló és érvényes versenyengedéllyel rendelkező labdarúgók élet- és balesetbiztosításán kívül a futballmérkőzéseken részt vevő, érvényes belépőjeggyel rendelkező nézők élet- és balesetbiztosítására is kiterjed a meccs helyszínén a mérkőzés teljes ideje alatt, valamint a találkozó kezdete előtt és után egy órával akkor, ha még az eseménynek helyt adó terület kapuin belül tartózkodik a néző, és ott éri káresemény.

A válogatott játékosok a versenyeken és edzéseken emellett magasabb szintű biztosítási védelemben is részesülnek. A biztosítási csomag a fentieken kívül tartalmazza a tipikus sportbalesetnek számító részleges és teljes boka- és térdszalag szakadás, csonttörés és csontrepedés, műtéti beavatkozások, valamint a kórházi ápolások fedezetét is, a szerződésben foglaltak alapján.