Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Zárt kapuk mögött a PAOK

2012.10.29. 20:18

Következő három európai kupamérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania a görög PAOK Szaloniki labdarúgócsapatának, miután elutasították a klub fellebbezését, amelyet a kontinentális szövetség (UEFA) korábbi szankciója ellen nyújtott be.

Az UEFA azért büntette meg az egyesületet, mert az osztrák Rapid Wien ellen, augusztus 23-án rendezett Európa Liga-selejtező előtt a görög szurkolók többek között Molotov-koktélokkal, valamint petárdákkal támadtak a bécsi együttes drukkereire Szalonikiben, illetve a stadionban kitört verekedésben.

A meccset végül a PAOK nyerte 2-1-re, ám a visszavágón kikapott, így a mostani büntetés majd akkor lép életbe, ha a csapat ismét bejut valamelyik európai kupasorozatba. Az UEFA a Rapid Wient 75 ezer euró megfizetésére kötelezte, s az osztrákoknak egy összecsapást kellett megrendezniük zárt kapuk mögött.

Az UEFA hétfőn 150 ezer eurós pénzbüntetést is kiszabott a PAOK-ra, valamint jelezte: ha a következő három évben az augusztusihoz hasonló rendzavarás tör ki Szalonikiben, a PAOK-ot automatikusan kizárják az európai kupákból.