Miklós
-5 °C
-2 °C
Index - In English In English Eng

Ibrahimovic csak jövőre kaphat Puskás-díjat

2012.11.15. 13:15

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nem veszi fel Zlatan Ibrahimovic szenzációs szerdai találatát az idei Puskás-díj jelöltjei közé. A FIFA csütörtöki közleménye szerint erre azért nincs lehetőség, mert a szavazás néhány órával korábban már megkezdődött.

A svéd válogatott csapatkapitánya az angolok elleni barátságos mérkőzésen 25 méterről ollózott a kapuba, a Paris-Saint Germain támadója négy gólt szerzett a 4-2-re megnyert összecsapáson.

Mivel a Puskás-díjra csak az adott naptári évben szerzett találatokat lehet nevezni, Ibrahimovic gólja elméletileg feledésbe merülhet, ugyanakkor a FIFA már jelezte, átgondolják, hogy a találat indulhasson a jövő évi szavazáson.

A fifa.com és a francefootball.fr olvasói november 29-ig választhatnak a tíz megadott gól közül, akkor Sao Paulóban sajtóértekezleten hozzák nyilvánosságra, melyik három gól kapta a legtöbb szavazatot. Rögtön ezt követően, ugyancsak a fenti két honlapon, folytatódik a szavazás, de már csak a fennmaradó három legszebb gól közül választhatnak a voksolók. A végső győztest 2013. január 7-én, a FIFA Aranylabda-gáláján, Zürichben hirdetik ki. A szavazás aznap, az esti show közben zárul le.