Katalin
-1 °C
3 °C

Mourinho szerint biztos Messi kapja az Aranylabdát

2012.12.05. 12:32

A Real Madrid portugál vezetőedzője szerint eldöntött tény, hogy az idén is az FC Barcelona argentin támadója, Lionel Messi nyeri a FIFA-Aranylabdát. Jose Mourinho kizártnak nevezte, hogy Cristiano Ronaldo legyen a befutó 2012-ben.

"Megszavazták, az Aranylabdát már odaadták, mert amikor fontos futballvezérek kampányolnak, már tudhatod, ki a győztes" – válaszolt újságírói kérdésre kedd este, a Real Ajax elleni BL-meccse után Mourinho, aki szerint valóságos hadjárat folyt Messi sikere érdekében.

Az edző arra nem tért ki, hogy a Barca csatára a legtöbb összevetésben, így eredményességben ebben az évben is felülmúlta Ronaldót. A nemzetközi szövetség, a FIFA legutóbbi három voksolásán első 25 éves Messi 2012-ben már 84 gólnál jár, és ha a szerda esti BL-fellépésén - a Barcelona és a portugál Benfica összecsapásán - egy gólt szerez, beéri, ha kettőt, meg is előzi az abszolút örökranglistát 1972 óta vezető német Gerd Müllert.

Ha a FIFA-választáson valóban az élen végez, a címvédő argentin lesz az első, aki negyedszer is elnyeri az Aranylabdát. Messi és Ronaldo mellett még a szintén Barca-futballista, spanyol Andrés Iniestának van esélye a címre.

A FIFA Aranylabdára a tagországok válogatottjainak szövetségi, illetve csapatkapitányai, valamint az erre kijelölt újságírók szavazhatnak. A győztest január 7-én, a világszövetség zürichi gáláján nevezik meg.