Vilma
3 °C
11 °C

Magyar futballistával írhat történelmet a Luton

2013.02.15. 14:07

Újabb történelmi tettet hajthat végre az angol labdarúgó FA Kupában Kovács János csapata, az ötödosztályú Luton Town, amely a sorozat nyolcaddöntőjében szombaton a másodosztályú Milwall-t látja vendégül. A Luton a legutóbbi fordulóban a magyar védővel a pályán, óriási meglepetésre 1-0-ra nyert a Premier League-ben szereplő Norwich City vendégeként. Legutóbb 24 éve, 1989 januárjában volt példa arra, hogy egy ötödik vonalbeli klub búcsúztasson egy első osztályú csapatot.

A Luton most az első ligán kívüli (non-league) csapat lehet a történelemben, amely bejut a legjobb nyolc közé a legrégebbi futballsorozatban.

"Sajnos nem mondhatom, hogy jó formában vagyunk, ugyanis a Norwich elleni meccs óta háromszor kikaptunk, egyszer pedig döntetlent játszottunk a bajnokságban" - nyilatkozta az MTI-nek pénteken Kovács János, aki csapata egyik legjobbja volt a bravúros siker alkalmával. A magyar futballista hozzátette: óriási mérkőzésre készülnek, s elárulta, a keménységükről híres Milwall-drukkereket a hatóságok rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett kísérik az összecsapásra. 

"Egy különvonattal jönnek majd a Milwall szurkolói, a városban két pubot tesznek szabaddá a számukra, a rendőrök pedig ellenőrizni fogják, kinek van jegye a találkozóra. Akinek nincs, azt elküldik a városból." - tette hozzá.

Kovács elmondta, a Norwich elleni győzelemmel nagy nyomás került a játékosokra, ennek ellenére úgy gondolja, aki ezt nem tudja kezelni, "az nézzen más állás után".

FA Kupa, nyolcaddöntő:

Szombat:

Luton Town (V. osztályú)-Millwall (II.) 13.45 

Arsenal-Blackburn Rovers (II.) 16.00

Milton Keynes Dons FC (III.)-Barnsley (II.) 16.00 

Oldham Athletic (III.)-Everton 19.00

Vasárnap:

Manchester City-Leeds United (II.) 15.00

Huddersfield (II.)-Wigan Athletic 16.55 

Hétfő:

Manchester United-Reading 21.00 

4. forduló, újrajátszás: 

Vasárnap: 

Chelsea-Brentford (III.) 13.00. A párharc győztese szerdán a Middlesbrough-val találkozik.