Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Újra a kirekesztés ellen kampányol az FTC

2013.04.12. 16:37

A tavaly szeptemberihez hasonló, kirekesztés elleni kampányt indít a Ferencváros.

"Megtesszük a második lépést. Csak a labdarúgócsapatunknál öt vallás van jelen a nagyjából tucatnyi nemzetiségű játékosaink révén. Ha ez nem téma az öltözőben és az edzésen, akkor a lelátón se legyen az" - mondta a klub pénteki sajtótájékoztatóján Kubatov Gábor elnök.

A kezdeményezéshez Mutassunk példát! címmel egy videó is készült, ezen a zöld-fehérek labdarúgói és edzője üzen a szurkolóknak. A kisfilmben - melyet a Ferencváros mérkőzései során többször levetítenek, amennyiben a technikai feltételek adottak hozzá - azt kérik a drukkerektől, hogy továbbra is teremtsenek pokoli hangulatot, de felhívják arra a figyelmet, hogy rendkívül rossz érzés, amikor barátjukat, csapattársukat sértegetik bőrszíne vagy vallása miatt.

"Nem kell kevésbé vehemensen szurkolni, csak tartsuk be a jó ízlés határait. Ez is egy meccs, és ezt is meg akarjuk nyerni, ahogy a pályán is az összeset" - mondta Kubatov, aki egyúttal azt kérte a többi magyar klubtól, ők is készítsék el saját kisfilmüket, illetve a magyar szövetségtől (MLSZ) is azt várja, hogy kampányt indítson.

A Ferencváros tavaly szeptemberben indította el hasonló akcióját, amit a Magyar Fair Play Bizottság diplomával ismert el és bekerült az európai szövetség időszakos kiadványába is.

A fővárosi klubot ugyanakkor ebben az idényben többször megbüntette az MLSZ fegyelmi testülete, legutóbb kedden 400 ezer forintos bírságot szabott ki szurkolóinak gyűlöletkeltő, rasszista megnyilvánulásai miatt.