Viola
-6 °C
0 °C

Törökországból Isztambul pályázik a futball Eb-re

2013.09.12. 13:19

A Török Labdarúgó Szövetség csütörtökön hivatalosan jelezte, pályázik arra, hogy a 2020-as Európa-bajnokság elődöntőinek és fináléjának házigazdája legyen az isztambuli Atatürk Stadion. Magyarország kedden jelezte, hogy szintén kandidál. Yildirim Demirören, a török szövetség elnöke már kedd este, a bukaresti román-török (0-2) világbajnoki selejtező keretein belül aláírta a pályázati formanyomtatványt.

A hét év múlva esedékes kontinensviadalra 13 ország egy-egy városában kerül sor. Az európai szövetség (UEFA) máig várja az előzetes jelentkezéseket, majd április 25-ig a végleges pályázatokat. A végrehajtó bizottság a jövő héten, Dubrovnikban sorra kerülő ülésén jelenti be a pályázók névsorát, s jövő szeptemberben dönt a rendezőkről.

A 2020-as Eb-t illetően két csomagra lehet pályázni: az egyik az elődöntőket és a finálét foglalja magában, míg a másik három csoportmérkőzést és egy egyenes kieséses - nyolcad- vagy negyeddöntős - összecsapást. A franciák ma jelentették be, hogy az új lyoni stadionnal pályáznak, mégpedig az utóbbi csomagra. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke kedden közölte: a kormány egyetértésével a MLSZ is pályázik az új, várhatóan 2017-re elkészülő Puskás Ferenc Stadionnal. Korábban Bázel, Athén, München, és Prága jelezte érdeklődési szándékát.