Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Októberben tárgyal a FIFA a téli vb-rendezésről

2013.09.23. 16:43

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága jövő hónapban, a szervezet zürichi kongresszusán tárgyal arról, hogy nyár helyett télen rendezzék-e meg a 2022-es katari világbajnokságot. A FIFA hétfőn tette közzé az október 3. és 4. között Zürichben zajló esemény napirendi pontjait, szerepel a vb időpontjának megtárgyalása is.

A 2022-es vb időpontja szinte folyamatosan napirenden van, amióta Katart jelölték ki helyszínnek, mivel sok szakember, játékos és orvos szerint nem lenne helyes nyáron rendezni a világbajnokságot, mert Katarban abban az évszakban jóval meghaladhatja a 40 fokot is a hőmérséklet.

Katar pályázatának egyik sarokköve volt, hogy a stadionok légkondicionáltak lesznek, ennek ellenére a szervezők korábban jelezték, nyitottak arra, hogy télen legyen a torna.

A novemberi vagy decemberi rendezés ellen már több európai topliga is tiltakozott, mivel hosszabb időre félbeszakadna a bajnokságuk. Emellett szűkíti a FIFA mozgásterét, hogy a futballcsúcsot az év elejére nem lehet tenni, mert februárban lesz a téli olimpia.