Szilárda
0 °C
6 °C

Wenger: örökre Arsenal?

2013.09.27. 14:33

Arsene Wenger, az angol futballbajnokságban első Arsenal vezetőedzője szíve szerint örökre maradna a londoni klubnál, melynél maximálisan élvezi a vezetőség bizalmát.

A francia szakember pénteki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a klubnál eddig eltöltött 17 éve során többször keresték meg más kluboktól, ám ő mindig a maradás mellett döntött, mert az Arsenalnál sosem kételkedtek benne, s nem szóltak bele a munkájába.

Wenger mindehhez hozzátette, jól esik neki, hogy az együttes többségi tulajdonosa, Stan Kroenke bízik benne, s hosszú távon számít rá.

„Őszintén szólva örökre itt szeretnék maradni, ami azt jelentené, hogy halhatatlan vagyok. Persze nem vagyok az, így csak az a célom, hogy amíg itt lehetek, a legjobb tudásom szerint dolgozzak, mert nagyon szeretem az Arsenalt„ – mondta a 63 éves edző.

A klubot 1996 óta irányító szakember távozása az elmúlt években pletyka szintjén többször is felmerült, mert 2005 óta semmit sem nyert a csapattal, ráadásul hosszú ideje nem tudott nagy nevű játékost az együtteshez csábítani. Az idei nyáron is sokáig úgy tűnt, hogy komoly igazolás nélkül marad a csapat, az utolsó pillanatban aztán sikerült megszerezni a német Mesut Özilt a Real Madridtól.
Az Arsenal öt forduló után 12 ponttal vezeti a Premier League-et, jobb gólkülönbségével megelőzve a Tottenham Hotspurt.