Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Sorsoltak a 2015-os utánpótlás Eb-selejtezőkre

2013.11.28. 13:50

A svájci Nyonban, az UEFA székhelyén elkészítették a 2015-ös U17-es és U19-es korosztályos labdarúgó Európa-bajnokságok jövő őszi selejtezőinek beosztását. Mindkét magyar válogatott a hazai pálya előnyét élvezheti a négycsapatos minitornán, az U17-es és az U19-es viadalt is az MLSZ rendezi meg, írta a szövetség honlapja.

Az 1998-as születésű játékosokból álló U17-es válogatottunk a horvát, az izraeli és a kazah korosztályos csapattal játszik október 21-26. között. Az 1996-os születésű futballistákból álló U19-es együttesünk a szlovák, az örmény és az azeri együttest fogadja, a minitornát november 10-15. között rendezik meg. Mindkét korosztályra igaz, hogy a csoport első két helyezettje jut a 2015 tavaszán esedékes Eb-selejtező elitkörbe.

„Nehéz, kiegyensúlyozott csoportba kerültünk. A horvát utánpótlás mindig is erős volt, az izraeli pedig az utóbbi években ért el kiemelkedő eredményeket” – mondta az mlsz.hu-nak a sorsolásról Szepessy László, az 1998-as korosztály szakvezetője. – „A kazah válogatott is okozhat meglepetést, hiszen rengeteg pénzt ölnek náluk a labdarúgásba. A cél nem lehet más, mint a továbbjutás, ezzel a korosztállyal ugyanis az Eb-döntő elérése a célunk.”

„Örömteli, hogy mi rendezzük a tornát, a hazai pálya nagy előnyt jelent egy ilyen selejtezőben” – mondta a sorsolás után Pisont István, az 1996-os korosztály szövetségi edzője. - „Riválisaink nem tartoznak az európai elitbe, de mindhárom válogatottat tiszteletben tartjuk. A célunk egyértelmű, tovább kell jutnunk az elitkörbe. Ennek a korosztálynak fél éve egyetlen percen múlt az Európa-bajnoki szereplése, a következő sorozatban szeretnénk javítani és kijutni az Eb-döntőbe.”