Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Új tulajdonosa van a Dunaszerdahelynek

2014.03.05. 11:23

Tulajdonost váltott a dunaszerdahelyi labdarúgóklub. A szlovák első vonalban, a Corgon ligában szereplő FK DAC 1904 többségi tulajdonosa szerdától Világi Oszkár helyi üzletember és a Mol szlovákiai leányvállalatának, a Slovnaft csoportnak a vezérigazgatója lett - számolt be az Új Szó szlovákiai magyar nyelvű napilap szerdán. Szlovákiában a DAC az egyetlen olyan futballcsapat, amely regionális kötődései és szurkolói csapatának összetétele alapján magyar klubnak számít és emellett az élvonalban játszik. A nagy múltú klub évek óta gondokkal küzd, a bajnokságban az utolsó helyen áll.

A szerdán érvénybe lépett tranzakció után az egyesület részvényeinek 80 százalékát került a Bokada r.t. és azon keresztül a dunaszerdahelyi vállalkozó tulajdonába. A klub részvényeinek tíz százaléka továbbra is Dunaszerdahely városáé, további tíz százalék pedig a csapat korábbi többségi részvényesének, a Khashayar Mohseni iráni vállalkozó és Antal Barnabás ellenőrizte FC Senec részvénytársaságnak a tulajdonában maradt - közölte a pozsonyi lap. Az adásvétel azzal vált hivatalossá, hogy a városi képviselőtestület keddi ülésén lemondott elővásárlási jogáról, és így érvénybe lépett a dunaszerdahelyi vállalkozó és a részvénycsomagot eddig tulajdonló iráni Khashayar Mohseni közötti megállapodás a részvények eladásáról.

Az új tulajdonos a vételárat nem kívánta pontosítani, annyit azonban elárult, hogy az összeg alacsonyabb mint amennyit korábbi, 2011-es ajánlatában tett, amikor a részvényekért másfél millió eurót kínált. A Plus jeden den szlovák bulvárlap információi szerint az új tulajdonos 600 ezer eurót fizetett a klubért.

Az új tulajdonos közlése szerint tervei között a csapat stabilizálása és erős utánpótlásnevelés mellett az is szerepel, hogy orvosolja a klub stadionjának helyzetéből adódó gondokat. A létesítmény nagyon rossz állapotban van és sürgős felújítást igényel. Az új tulajdonos a stadionnal kapcsolatban annak szakaszokban történő felújítását tervezi, elképzelése szerint az új aréna 12-15 ezer fős befogadású lenne.