Zalán
3 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

A FIFA elnöke mindenkit megnyugtatott

2014.03.27. 11:10

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke megerősítette, hogy a világbajnokság június 12-i nyitómérkőzéséig elkészül a stadion Sao Paulóban.

"A Sao Pauló-i stadionnal kapcsolatos gondok megoldódtak, ott kerülhet sor a Brazília-Horvátország nyitómérkőzésre" - nyugtatta meg csütörtökön az európai szövetség (UEFA) asztanai kongresszusának résztvevőit a nemzetközi labdarúgás elsőszámú vezetője.

Az Itaquerao Stadionban november végén leszakadt a tetőszerkezet egy darabja, amikor egy daru összeomlott, s a balesetben két ember meghalt. A daru rombolása miatt egy hatalmas fémdarab zuhant a lelátóra, és a nézőtér mellett az arénán végigfutó LED-kivetítő is megrongálódott.

Michel D'Hooghe, a FIFA végrehajtó bizottságának belga tagja akkor úgy nyilatkozott: kétséges, hogy Itaqueraóban rendezik meg a vb-nyitányt június 12-én. A műszaki problémákhoz finanszírozási gondok is társultak a kivitelezés hajrájához közeledve, de a Nemzeti Fejlesztési Bank a közelmúltban fizetési haladékot adott.