Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Scolari már nyugodtabb

2014.06.04. 12:36

Még mindig aggódik, de már kevésbé, mint múlt vasárnap Luiz Felipe Scolari, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakvezető a panamaiak felett aratott 4-0-s győzelem után nyilatkozott némileg optimistábban a világbajnokságra készülő csapata állapotáról.

"Még mindig aggódok, de már nem annyira, mint a vasárnapi edzés után" - szögezte le a tréner, elsősorban azt emelve ki a keddi, goianiai összecsapás pozitívumai közül, hogy nem kaptak gólt ellentámadásból.

"Javul a játékunk, de tisztában vagyunk vele, hogy még tovább kell haladnunk" - fogalmazott, egyben pedig nyugalomra intette a sajtót. - "Sikerülni fog. Már nem vagyunk messze."

Két nappal korábban éles kritikával illette játékosait, akik az edzésen szerinte túl sok hibát követtek el, nem védekeztek szorosan és nem akadályozták meg kellő hatékonysággal az ellentámadásokat.

"A tesztmérkőzés jól jött, most pedig ebben a ritmusban kell folytatnunk a felkészülést, hogy a horvátok ellen már sokkal jobban játszunk" - utalt a június 12-i, Sao Pauló-i nyitómérkőzésre. - Nem kezdtünk jól, egy magasabb színvonalat képviselő csapat ellen másképp is alakulhatott volna. Aztán lassan belelendültünk, de a panamaiak zártan játszottak, tizen helyezkedtek a labda mögé, kevés helyünk volt középen a labda járatására" - értékelte a kedden látottakat a szövetségi kapitány, aki külön méltatta Neymart, az első gól szerzőjét és további két találat közreműködőjét.

"Mindenki tudja, mire képes Neymar, de így is sikerült mindannyiszor váratlan húzásokkal meglepetést okoznia. A szerbek ellen sem fog pihenni, eleget kímélték a klubjában, amikor sérült volt. Ezúttal is végéig a pályán hagytam, noha volt neki sárgalapja" - mondta.

A szerbek elleni második, egyben utolsó felkészülési mérkőzésen - pénteken a Sao Pauló-i Morumbi Stadionban - Scolari azt a csapatot tervezi pályára küldeni, amellyel majd a vb nyitómérkőzésén is számol, míg kedden nem játszott Thiago Silva, Paulinho és Fernandinho.

"A terv az, hogy száz százalékban olyan csapat áll össze, amelyik majd a horvátok ellen kezd" - rögzítette a szövetségi kapitány.