Ágnes
-1 °C
2 °C

Potyagóllal vesztett pontokat az U19-es válogatott

2014.11.10. 20:09

Nem volt szerencséje a magyar U19-es futballválogatottnak a hazánkban zajló Eb-selejtezőben. Azerbajdzsán ellen sokáig vezettünk, a 84. percben egy nagy potyagóllal mégis pontokat buktunk.

A 37. percben Polgár szerzett vezetést, aztán a 70. percben akár 2-0-ra is elléphettünk volna, de Sallai lövését a kapufa mentette. A 84. percben egy 30 méteres szabadrúgás balszerencsésen pattant le Ivancsics előtt, és gól lett belőle. Ráadásul a 92. percbena gólpasszt adó Zsótér piros lapot kapott. A másik meccsen Szlobákia 2-1-re verte Szlovéniát.

"Az első félidőben kellő türelemmel játszottunk, egy masszív, zárt védekezést próbáltunk feltörni, de nem tudtuk úgy bontani a védelem tengelyét, ahogy szerettük volna, kevés volt az átütőerő a játékunkban - értékelt a lefújás után Pisont István. - Elsősorban széleken próbáltunk akciókat vezetni, de nem voltunk kellően hatékonyak. A második félidőben bátrabban feljöttek az azeriek, ezt kellett volna jobban kihasználnunk. Nagyon kellett volna a második gól, de sajnos benne ragadtunk az egygólos előnyben, és ez a végén megbosszulta magát. A szlovénokat le kell győznünk szerdán, és akkor harcban maradunk a továbbjutásért."

Magyarország-Azerbajdzsán 1-1 (1-0)

Magyarország: Ivancsics Alex - Polgár Kristóf, Lenzsér Bence, Nagy Ádám, Talabér Attila - Vida Máté, Tóth Martin (Takács Krisztofer, 84.), Rácz Barnabás (Jancsó András, 79.) - Grabant Bence (Sallai Roland, 63.), Balogh Norbert, Zsótér Donát

Gólszerző: Polgár a 37., ill. Nasirov a 89. percben