Erzsébet
1 °C
4 °C

Grant számít az eltiltott ghánai sztárjátékosaira

2014.12.04. 16:31

Avram Grant, a ghánai labdarúgó-válogatott egy hete kinevezett szövetségi kapitánya jelezte, hogy a nyári világbajnokságon a csapattól elküldött két játékosra, Kevin-Prince Boatengre és Sulley Muntarira is számít.

Az ország jelenlegi talán két legnevesebb futballistáját a brazíliai vb-n az utolsó csoportmeccs előtt küldték el, miután Boateng inzultálta az akkori kapitányt, James Kwesi Appiah-t, Muntari pedig megütötte a ghánai szövetség egyik illetékesét.

A két játékost egyaránt határozatlan időre tiltották el a csapattól, ám Grant csütörtökön, bemutatkozó sajtótájékoztatóján egyértelműen kijelentette, hogy az Európában játszó válogatott futballistákra, így rájuk is számít. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy csak az jöjjön, aki teljes odaadással hajlandó küzdeni a címeres mezben, mert szerinte a válogatottban szerepelni manapság is a legnagyobb dolog.

A ghánaiak világbajnoki szereplését alapvetően meghatározta a futballisták elégedetlensége a beígért juttatásaik elmaradása miatt, a feszültség pedig Boateng és Muntari megnyilvánulásában csúcsosodott ki.

A négy éve vb-negyeddöntős ghánai válogatott az idén a csoportkörből sem jutott tovább, egyetlen meccset sem tudott nyerni, igaz, a végül aranyérmes németekkel döntetlent játszott. Avram Grant éppen erre utalva közölte csütörtökön, hogy a gárdában óriási a potenciál. Grant tétmeccsen a januárban kezdődő kontinensbajnokságon mutatkozik majd be.