Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Holland kihívó is indul Blatter ellen

2015.01.26. 19:28

Michael van Praag, a holland szövetség elnöke is harcba száll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjáért. A sportvezető hétfőn közleményben jelezte, hogy kedden elküldi hivatalos jelentkezését a jelöltséghez szükséges öt ajánlólevéllel együtt, írja az MTI.

Joseph Blatter jelenlegi elnök, aki ötödik ciklusára kaphat bizalmat, előzőleg a CNN-nek adott interjúban úgy vélekedett: az európai szövetség (UEFA) „meg akar szabadulni tőle”, ugyanakkor a szervezet vezetésének „nincs bátorsága” ahhoz, hogy tagjai közül jelöltet állítson a május végi FIFA-elnökválasztásra.

Blatter és van Praag ellenfele a francia Jérome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója, Ali bin al-Husszein jordán herceg, valamint David Ginola korábbi francia válogatott futballista lehet. Legutóbb, múlt pénteken Zlatan Ibrahimovic menedzsere, a holland Mino Raiola tett utalást arra, hogy indulna a posztért.

A jelöltek hivatalos névsorát várhatóan február 7-én, vagy 8-án hozza nyilvánosságra a FIFA, a választási bizottság elnöke, Domenico Scala ugyanis korábban jelezte, a most csütörtökön lejáró jelentkezési határidő után a testületnek egy kis időre lesz szüksége ahhoz, hogy véglegesítse a posztért indulók névsorát.