Lehel
17 °C
27 °C

Budapest Honvéd: kettőből kettő

2015.07.25. 18:14

A Budapest Honvéd egy hajrában szerzett góllal legyőzte a vendég MTK-t a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombat délutáni nyitómérkőzésén. A házigazdák az első körben is nyertek, akkor a címvédő Videotont győzték le, így százszázalékosak.

Az első félidőben a Honvéd jóval több helyzetet dolgozott ki, de gólt sokáig nem sikerült szereznie. Az MTK - kontratámadást követően - vezetéshez jutott egy sakk-matt helyzetet értékesítve, ám nem örülhetett sokáig előnyének, még a szünet előtt sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak. A fordulás után is a Honvéd játszott fölényben, több lehetősége is akadt, de ezek rendre kimaradtak. A játékrész második felében nagyobb területet adott riválisának a házigazda, majd egy kontrából a hajrában bevette Hegedüs kapuját, s ezzel otthon tartotta a három pontot.

OTP Bank Liga, 2. forduló: Budapest Honvéd–MTK Budapest 2-1 (1-1)

Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Kassai

gólszerző: Kamber (43.), Vernes (87.), illetve Strestík (38.)

sárga lap: Bobál (85.), Baráth (93.), illetve Thiam (45.), Torghelle (73.)

Budapest Honvéd: Kemenes - Baráth, Bobál D., Ignjatovic, Botka - Nagy G. (Gazdag, 55.), Hidi, Kamber, Vécsei (Prosser, 85.) - Youla, Holender (Vernes, 63.)

MTK: Hegedüs - Vukmir, Bese, Grgic, Vadnai - Strestík (Hrepka, 78.), Thiam (Ramos, 88.), Kanta, Szatmári, Varga Sz. (Gera D., 71.) - Torghelle