Márk
13 °C
28 °C

A Maracanában lesznek a riói olimpia futballdöntői

2015.11.10. 21:00

A jövő évi, riói olimpia szervezői bejelentették, hogy a Maracana Stadionban lesz a női és a férfi labdarúgótorna nyitómérkőzése és döntője is.

A menetrend véglegesítésével biztossá vált, hogy a nők mezőnyében augusztus 3-án, a férfiaknál pedig másnap - a megnyitó előtt két, illetve egy nappal - lesz az első csoportmeccs. A női döntőre augusztus 19-én, a férfiak döntője egy nappal később lesz, írja az MTI. 

Mind a négy találkozónak a tavalyi világbajnoki döntő helyszíne, a Maracana Stadion ad otthont.A szervezők megerősítették, hogy hét stadionban rendezik a mérkőzéseket: Rio de Janeiróban két helyszínen, illetve Brazíliavárosban, Manausban, Salvadorban, Belo Horizontéban és Sao Paulóban.

A férfiak 16 csapatos mezőnyébe eddig a házigazda Brazílián kívül Honduras, Mexikó, Argentína, a Fidzsi-szigetek, Németország, Portugália, Dánia és Svédország kvalifikált, a nők 12-es mezőnyében pedig - a brazilokon kívül - egyelőre a Dél-afrikai Köztársaság, Zimbabwe, Kolumbia, Franciaország és Németország részvétele biztos.