Sára, Márió
2 °C
6 °C

Durván megbüntették az ázsiai BL-győztest

2016.02.03. 12:21

Súlyos pénzbírságot és egy mérkőzésre szóló zárt kapus büntetést kapott az ázsiai Bajnokok Ligájában címvédő kínai Guangzhou Evergrande labdarúgóklubja többek között azért, mert titokban videóra vette ellenfelének, az egyesült arab emírségekbeli al-Ahlinak az edzését az előző kiírás döntője előtt.

Az ázsiai konföderáció (AFC) szerdán közölte, a Guangzhounak 160 ezer dollárt (45,5 millió forint) kell fizetnie, mert több előírást is megsértett tavaly novemberben, a finálé visszavágójakor.

Az Evergrande 10 ezer dolláros szankciót kapott azért, mert a szakmai stáb egyik tagja felvette az al-Ahli zárt kapuk mögötti edzését egy nappal azelőtt, hogy a csapat 1-0-ra megnyerte a visszavágót, s ezzel a kupát. Arról egyelőre nem esett szó, hogy Luiz Felipe Scolari, a Guangzhou brazil vezetőedzője tudott-e az illegálisan készített felvételről.

A kínai klub a büntetéséből 100 ezer dollárt azért kapott, mert engedély nélkül rendezett ünneplést a meccs után, "ezzel megsértette az AFC szponzorainak kereskedelmi jogait."

A Guangzhounak az idei kiírásban az első csoportmérkőzését zárt kapuk mögött kell megrendeznie, a Kínai Labdarúgó Szövetség pedig szintén 10 ezer dolláros pénzbüntetést kapott az AFC-től.