Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Miért árverezteti el Pelé még a világbajnoki aranyérmeit is?

2016.03.10. 16:06

Elárverezteti egyebek között három világbajnoki aranyérmét Pelé. A 75 éves legenda mintegy kétezer relikviáját június 7. és 9. között értékesíti a londoni Julien's aukciósház, írta az MTI.

A nemrég csípőműtéten átesett Pelé aranyérmei darabonként várhatóan 200 ezer dollárért (56,5 millió forint) kelnek el, a legnagyobb érdeklődés pedig valószínűleg egy 1970-ban külön neki készített világbajnoki trófeát övez majd, amelyből egymillió dollárra (282,5 millió forint) számítanak a szervezők. Emellett kalapács alá kerül több meze és az a labda is, amellyel az ezredik gólját szerezte.

Pelé személyes gyűjteményének nagy részét korábban Santos városának adományozta, a júniusi aukcióval pedig az a célja, hogy a gyűjtők birtokába kerülhessen - ahogy fogalmazott: - "a történetem egy-egy része". A bevétel részben a curitibai gyermekkórház számlájára kerül majd.

Pelé nincs jól, az utóbbi években többször is műteni kellett, valójában teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. Nem tudni, anyagi gondjai vannak-e, de ez az akció azt sugallja, még ha valóban szépen hangzik is, hogy a gyűjtőknek akar kedvezni. Akik ugye nem rászorulók, hanem multimilliomosok.