Auguszta
-3 °C
2 °C

Bajnokok Ligája: Elutasították Nikolicsék fellebbezését

2016.10.12. 19:29

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elutasította a Legia Warszawa fellebbezését, így a lengyel csapat zárt kapuk mögött fogadja a címvédő Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében.

AZ UEFA fegyelmi bizottsága szeptember végén azért büntette meg Nikolics Nemanja klubját, mert a nyitófordulóban a Borussia Dortmund elleni összecsapáson a hazai szurkolók sértő, rasszista és személyeskedő rigmusokat skandáltak, illetve megdobálták és megtámadták a vendégszektorban tartózkodó német drukkereket. A biztonsági személyzetnek könnygázt kellett bevetnie a randalírozó varsói szimpatizánsok megfékezésére.

A zártkapus büntetés mellett a varsóiaknak 80 ezer eurót is be kell fizetniük az UEFA kasszájába. Az eddig pont nélkül álló Legia november 2-án fogadja a címvédő Real Madridot, azt követően, hogy jövő kedden a harmadik fordulóban a spanyol fővárosban lép pályára.

A Legiát korábban több alkalommal megbüntették szurkolóinak viselkedése miatt. Az Európa Liga előző kiírásában az Ajax ellen szintén üres stadionban kellett játszania a csapatnak, 2007-ben kizárták az Intertotó Kupából, majd az UEFA egy évre eltiltotta a nemzetközi szerepléstől. (MTI)