Valér
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Guardiola még tanulja az angol futballt

2016.10.26. 13:46

A Manchester City vezetőedzője, Josep Guardiola elmondta, időre van szüksége az eredmények eléréséhez, mert egyelőre csak ismerkedik az angol labdarúgással.

"Még csak tanulom a futballt ebben az országban. Meg kell ismernem a játékosaimat, és azt, hogyan reagálnak arra, amikor győzünk, és hogyan fogadják azt, ha ez nem sikerül. Időre van szükségem" - fejtette ki a katalán tréner, aki remekül kezdett a manchesteri csapat élén, mely sorozatban tíz mérkőzést nyert. A listavezető világoskékek lendülete azonban megtörni látszik, hiszen utolsó öt mérkőzésükön képtelen voltak győzni.

"Az utóbbi pár meccsünk nagyon kemény volt. Ha az első 15-20 percben berúgjuk a helyzeteinket, és vezetünk 3-0-ra, akkor sokkal könnyebben tudtuk volna irányítani a játékot" - mondta Guardiola, aki kiemelte a Barcelona elleni mérkőzést, ahol csapata Claudio Bravo kiállítása miatt tíz emberrel küzdött.

"A Southampton elleni bajnokin én is hibáztam, de most jön a Manchester United, majd a West Bromwich, azután a Barcelonát fogadjuk a Bajnokok Ligájában. Fontos, hogy jól játsszunk az előttünk álló találkozókon" - tette hozzá Guardiola. Hangsúlyozta, hogy a tíz megnyert mérkőzéshez komoly energiákat kellett mozgósítani, így érthető, ha fizikailag nincs mindig csúcsformában a csapata. 

A Manchester City este 21 órától az Old Traffordon játszik a városi rivális United ellen az Angol Ligakupa nyolcaddöntőjében.