Szilárda
-4 °C
3 °C

Érvényben maradt az ázsiai BL-győztes kizárása

2017.02.03. 11:31

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a dél-koreai Jeonbuk Hyundai Motors beadványát. A klub azért kért jogorvoslatot, mert egy 2013-as vesztegetési botrány miatt a kontinentális szövetség címvédőként kizárta az ázsiai labdarúgó Bajnokok Ligája 2017-es kiírásából.

Az MTI tudósítása szerint a tavalyi klubvilágbajnokságon ötödik dél-koreai együttesről még szeptemberben derült ki, hogy 2013-ban az egyik játékos-megfigyelője bírókat fizetett le. Emiatt a koreai szövetség 91 ezer dollárra (26 millió forint) megbüntette az egyesületet, és kilenc bajnoki pontot levont a második helyen zárt csapattól.

Az ügy kirobbanása után az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) egy független testülete is vizsgálatot indított az együttes ellen, és ennek végén kizárta a 2017-es BL-ből a címvédőt.

A Jeonbuk Hyundai Motors - amely helyett a Jeju United FC lesz főtáblás a BL idei kiírásban - tavaly az egyesült arab emírségekbeli Al-Aint ellen nyert az ázsiai BL döntőjében, 3-2-es összesítéssel. A CAS mostani döntése azt jelenti, hogy nem lesz lehetősége megvédeni a címét.