A német hírességek német sikert várnak

2008.06.04. 14:38

A dpa német hírügynökség felkért néhány hírességet a szombaton kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság győztesének megtippelésére. Angela Merkel német kancellár: "Biztos vagyok benne, hogy Joachim Löw szövetségi kapitány a keret kijelölésén túl is szolgál még meglepetésekkel. A legnagyobb favoritok között tartom számon a német csapatot, bennük van a bizodalmam."

Boris Becker volt teniszsztár szintén a németekre tippel, véleménye szerint a vb után jó irányba fejlődtek tovább. Uwe Seeler futball-legenda szerint is Németország kulcsszerepet fog játszani, szerinte messzire jutnak.

Michael Schumacher hétszeres Forma-1-es világbajnok: "Nem tartom magam szakértőnek, de a nagy futballnemzeteket tartom a legesélyesebbnek, azaz Németországot, Olaszországot és Franciaországot - az angolokat most nem számolhatom ide. Természetesen német aranyban reménykedek, de a svájciak is jó Eb-szereplést produkálhatnak."

Heiner Brand, a világbajnok német férfi kézilabda-válogatott kapitánya: "Reményeim szerint mi leszünk az Európa-bajnokok, de az elsőség dolgába a franciák, az olaszok és a hollandok is beleszólhatnak."

Roger Federer világranglista-vezető teniszező a hazai környezet miatt Svájcot a titkos esélyesek közé számolja. Úgy érzi, erősebbek az osztrákoknál.

Volker Schlöndorff filmrendező meglepetéssel szolgált, szerinte a lengyeleké lesz az aranyérem, mert mindig kívülállókra tippel. A németek szerinte biztosan eljutnak a negyeddöntőig.  • Tippek
  • Biztosítás