Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Piroska lett a Fradi farkasa

2001.10.21. 20:05
Nagy tétje volt a Ferencváros szempontjából ennek a mérkőzésnek, hiszen a két egymás utáni vereség során nemcsak elveszítette második helyezését, de még a dobogóról is leszorult, csak az ötödik. Ha nyertek volna a zöldek, akkor legalább a harmadik helyezésük garantált. Kispest azonban az elmúlt idény után idén is megtréfálta a Fradit az Üllői úton, és taktikusan játszva megérdemelten verték az erőtlen, és statikus Ferencvárost. A Fradi-publikum többször kifütyülte a játékosait, Csankot pedig alpári stílusban anyázta.
A Ferencváros legutóbbi két meccsét elveszítette, de ég és föld volt a különbség a mutatott játékban. Az MTK ellen nem játszottak alárendelt szerepet, ellenben a ZTE-vel szemben. Csank János meg is elégelte az olykor kényelmes teljesítményt, és a hírek szerint háromszázezer forintra büntette a szerinte kissé túlsztárolt - ez lehet véleménye alapján az egyik baj a szlovák csatárral - Pinte Attilát. Pinte nem csinált nagy ügyet ebből az eseményből, úgy vélte: nem magyarázkodással, hanem játékkal bizonyítja, hogy érdemtelen a kritika.

Piroska kis híján öngóllal kezdett

Ám nemcsak emiatt volt érdekes a Kispest elleni meccse a Fradinak, hanem amiatt is, mert a Glázer-legénység az elmúlt fordulóban egy hatossal küldte haza a Haladást a Bozsik stadionból. Lényegében tehát minden adott volt ahhoz, hogy egy jó meccs kerekedjen ki az összecsapásból.

Ezek után aztán, ahogyan már megszokhattuk, semmi nem történt a találkozó elején. A Fradi finoman szólva statikus játékáról és támadásairól mindent elmond, hogy a félidő hajrájáig a kispesti Piroska keltette a legnagyobb veszélyt. Udvarácz csak nézte, hogy csapattársa centikkel csúsztatott a kapu mellé. Pinte és Kriston aktivitását lehetett csupán kiemelni, előbbi sokat futott, többször lőtt kapura, de eredmény nélkül.

Horvtáth előz kimaradtak a helyzetek

A kezdetben meglévő lendület is fokozatosan alábbhagyott a Fradi játékában - nem véletlenül fütyült a hazai közönség -, és a Kispest feljött. Piroska pedig a másik kapu előtt bebizonyította, hogy azt is érzi, mi több, azt sokkal jobban. Egy bal oldali beadást elvétett középen Faragó és Gyepes, a labda a Haladás ellen két gólt szerző román játékos elé került, aki ballal kilőtte a jobb alsó sarkot.

A félidő előtt észbe kapott a Fradi, és Horváth kétszer is nagy lehetőséget szalasztott el. Előbb tizennégyről tűzte rá, majd hat méterről fejjel, de az egykori fradis Udvarácz mindkétszer hárított, másodszor nagy bravúrral. A második játékrészben megint nagy iramban igyekezett kezdeni a Fradi, Pinte helyzetbe is került, de kivárt - vesztére. A másik oldalon Sasu kemény lövését ütötte ki Németh. A nagyon küzdő Pinte fejelt egy kapufát, igaz saját kapujánál.

Lipcsei cseréje olaj volt a tűzre a szurkolóknál

Ezek után Horváth Péter hibázott ismét kétszer, majd Pinte és Dragóner veszélyeztetett, a Kispest az időt húzta, hogy aztán egy kontrából Piroska - Sasu kiváló átadása után - újfent bevegye Németh kapuját. A történethez hozzátartozik, hogy a kétszer ziccerben mentő Lipcseit épp előzőleg cserélte le Csank mester, így lyukas maradt a védelem közepe. Csankot szidták is felbőszült szurkolók már a találat előtt. Utána pedig egyenes trágár stílusban anyázták. A biztonságiakat mindez a legkevésbé sem zavarta.

Az erőtlenül játszó Ferencvárosnak a szépítésre sem futotta, így sorrendben harmadszor kaptak ki, és aligha lenne bárki is meglepve, ha a tavaly a bajnoki címet nyerő Csank Jánost hamarosan felelősségre vonnák.