Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Illés büntetője döntött

2001.10.24. 10:35
Újabb győzelmével megerősítette vezető helyét a labdarúgó bajnokságban az MTK Hungária csapata. A DVSC elleni mérkőzés első félidejében bár sokkal többet támadott, mezőnyfölényét csupán Illésnek, a hosszabbításban szerzett találatával váltotta góllá a hazai gárda. A második félidőben továbbra is házigazdák játszottak jobban, és végül megérdemeltem nyerték a nem túl magas színvonalú összecsapást.
A labdarúgó NB I tizennegyedik fordulójának nyitó összecsapásán az MTK Hungária a Debreceni VSC-t látta vendégül. A hazai kék-fehérek négy fordulón keresztül tartó győzelmi sorozata Győrben megszakadt- az ETO a hosszabbításban lőtt góllal egyenlített - ám még így is hét pont előnnyel vezettek a játéknap előtt a második helyen álló ZTE előtt. A vendég debreceniek legutóbb Székesfehérvárott kaptak ki 3-1-re, de köszönhetően kiváló őszi szereplésüknek, stabil középcsapatnak számít Pajkos János együttese.

Alig öt percet kellett várni az első eseményre, ekkor Smiljanic 25 méterről lőtt mellé egy szabadrúgást. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a hazaiak irányították a mérkőzést, az első negyedórában a vendégek értékelhető akciót nem is vezettek Hajdu kapujára. A 10. percben Illés labdájával Ferenczi lépett ki, betört a tizenhatoson belülre, lövését Bíró lábbal hárította.

Nem változott továbbiakban sem a mérkőzés képe: támadott az MTK - védekezett a DVSC. Hiába játszott azonban mezőnyfölényben a Hungária körúti együttes, nem sikerült bevenniük Bíró kapuját. A 29. percben Zavadszky emelte kapura a labdát, amit Bíró Ferenczi elé ütött, de a házigazdák csatára közelről nem találta el a kaput.

Sokan már a szüntet várták, a 45. percben azonban megszerezte a vezetést az MTK. A menteni akaró Kuttor Illéssel szemben szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, amit Illés a bal sarokba lőtt (1-0).

Majdnem úgy kezdte az MTK a második negyvenöt percet, mint ahogy az elsőt befejezte: Illés Frenczi és Zavadszky volt a labda útja, végül Zavadszky a tizenhatosról leadott lövését védte bravúrral a vendégek hálóőre. Egy perc múlva viszont már a vendégek hagyták ki legnagyobb lehetőségüket. Szmiljanics egy beadást éppen Kerekes elé fejelt, ám a Loki támadója nagy helyzetben nem találta el a labdát.

A hajrában még megpróbált egyenlíteni a vendégcsapat - Plókai fejesét könnyedén szerezte meg Hajdu - de próbálkozásaikat nem kísérte szerencse, így maradt az 1-0-ás végeredmény. Győzelmével a házigazda MTK továbbra is magabiztosan vezeti a bajnokságot.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft