Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Sereghajtó az ETO

2001.10.24. 20:58
Kiütéses győzelmet aratott a Zalaegerszeg együttese: hazai pályán 4-0-ra verte a Győri ETO csapatát a labdarúgó-bajnokság tizennegyedik fordulójában. A ZTE mind a két félidőben két-két gólt rúgott a Győrnek, amely egyre nehezebb helyzetbe került, mivel a Vasas győzött, így az ETO visszazuhant a bajnokság utolsó helyére.
A bajnokságban, két eddig meglehetősen ellentétes pályát befutó csapat találkozott Zalaegerszegen. A hazaiak átmeneti visszaesés után ismét jó formába lendültek, az utóbbi három fordulóban begyűjtötték a lehetséges kilenc pontot. A Győri ETO viszont hírnevéhez méltatlanul szerepel az idei pontvadászatban, az edzőcserén átesett zöld-fehérek a forduló előtt az utolsó előtti helyen álltak.

Unalmas első negyedóra után Szamosi harmincméteres lövése jelentette az első izgalmat, de Sebők védte a zalai védő bombáját. A vendégek jól tartották magukat, egészen a 27. percig. Ekkor Urbán tört előre, kicselezte a teljes győri védelmet, majd beadását Egressy 12 méterről a bal felső sarokba lőtte (1-0). Úgy tűnt, a győriek egy kapott góllal megússzák az első negyvenöt percet, de lefújás előtt néhány másodperccel Molnár Balázs indította a bal oldalon Egressyt, aki középre ívelt, és Waltner az ötösről a hosszú sarokba csúsztatta a labdát (2-0).

A második félidőre gyakorlatilag eldőlt az összecsapás és mindössze az volt kérdés, hogy hányszor veszik be a hazai csatárok az ETO kapuját. A hazaiak "igazságosak" voltak, és ismét kétszer mattolták Sebőköt. A 64. percben Urbán hozta fel a labdát, Keneseihez passzolt, aki 18 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (3-0). Három perccel a befejezés előtt Kocsárdi futott el a jobb oldalon, beadott, és Sabo hét méterről a jobb sarokba helyezett (4-0).

Vereségével az ETO immár sereghajtó a bajnokságban, míg a ZTE továbbra is versenyben maradt a dobogós helyekért vívott küzdelemben.