Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Az MTK megállíthatatlan

2001.10.27. 20:24
A táblázaton elfoglalt helyezésükhöz méltó mérkőzést játszott a két együttes. Magyar pályán ritkán látható iramú összecsapáson, a szerencsésebb hazai gárda szerezte meg a győzelmet, és ezzel a három ponttal jelentős előnyre tettek szert Illésék a táblázaton.
Nagy iramban esett egymásnak a bajnokság első és második helyezettje, így nem volt meglepő, hogy már a 11. percben az MTK kapujába került a labda. Waltner a szögletzászló közeléből - Szmiljanictól szorongatva - adott középre, ahol érkezett Nagy Lajos, aki 3 méterről helyezett az üres kapuba.

A vendégek ezután is támadásban maradtak, és csak csatáraik ügyetlenkedéseinek köszönhetik, hogy nem szereztek tetemesebb előnyt a szünetig. A legnagyobb lehetőség a 33. percben maradt kihasználatlanul, amikor Waltner gurított vissza a tisztán érkező Keneseinek, de az egykori MTK játékos a kapu mellé bombázott.

Bozsik Péter csapata végig uralta a játékot, a hazaiaknak alig akadt lehetőségük. A sok kihagyott helyzet a játékrész hosszabbításában bosszulta meg magát, amikor Madar beadása után Szmiljanic bólintott az egerszegiek kapujába.

A második negyvenöt percben is nagy iramú találkozót láthattak a nézők - akiket a lelátó egyik részére ingyen engedtek be, így kellemes hangulatot teremtve a Hungária körúton - de előnyt egyik csapat sem tudott szerezni.

Egészen a 65. percig, amikor Brazenac szerzett vezetést a hazaiaknak. Ferenczi lépett ki a jobb oldalon, az alapvonalról belőtt labdájára érkezett a légiós és 6 méterről úgy fejelt a jobb alsó sarokba, hogy Turi még bele tudott ütni a labdába.

A Zalaegerszeg a továbbiakban is támadásban maradt, ám az MTK kontrákkal veszélyeztetett, ám gólt már egyik csapat sem tudott szerezni. A két csapat a tabellán elfoglalt helyezéséhez méltó igazi rangadót játszott, amelye a szerencsésebb csapat nyert meg.