Valér
2 °C
8 °C

A rutin győzelme Angyalföldön

2001.10.27. 19:17
A meccs legelső látványosabb megoldása Bíró Ica nevéhez fűződik, aki a kezdőrúgást végezte el. Sajnos a későbbiekben sem sok látványosságot lehetett felfedezni, talán csak Vágner lövése és Dvéri ívelése érdemel említést. Közepes színvonalú találkozón megérdemelten nyertek az vendégek.
Hiába kezdett a hazai együttes aktívabban, a vezetést szűk negyedóra elteltével a lila-fehérek szerezték meg. A 12. percben Dvéri futott el a baloldalon, és ballal pontosan ívelt középre, ahol érkezett Tokody és három védő statisztálása mellett, Kövesfalvi felett a hálóba helyezett.

A gól után a Vasas nagyobb fokozatra kapcsolt, de nem tudott komoly helyzetet kialakítani Posza kapuja előtt. Ellenben az újpestiek kontrákkal kísérletezgettek, és a legveszélyesebbet Korolovszky hagyta ki, aki ígéretes helyzetben a földbe rúgott, így Kövesfalvi combbal hárítani tudott.

A második félidő egy vitatott szituációval kezdődött, amikor is Gyánó húzta el a labdát Posza mellett, majd elesett a büntetőterületen belül. Hanacsek azonban nem látott okot a közbeavatkozásra. . . joggal.

Öt perccel később pedig növelte előnyét az UTE. Az addig szinte láthatatlan, a kapunak háttal álló Vágner kapott Erőstől labdát a kaputól mintegy 20 méterre, ráfordult, és ballal hatalmas gólt lőtt a kapu jobb felső sarkába.

A 75. percben Dvéri egymaga akár két gólt is szerezhetett volna. Előbb Erőssel adogattak, ívelgettek az angyalföldi tizenhatoson belül, majd fejesét védte a Vasas kapusa. Alig fél perccel később lágyan ívelt a kint álló Kövesfalvi felett a kapura, de csak a felsőlécet találta el.

A hazaiak becsülettel hajtottak legalább a szépítésért, ám a vendégvédelem stabilan állt a lábán, így maradt a kétgólos újpesti siker.