Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Illés ezúttal is döntött

2001.11.03. 20:20
Nem talál legyőzőre az MTK csapata. A kék fehérek ezúttal idegenben verték a Kispest-Honvéd együttesét 1-0-ra. A mérkőzés egyetlen gólját a második félidő közepén szerezte Illés Béla. Győzelmével a MTK továbbra is szárnyal a bajnokságban: a forduló után is megőrizte tízpontos előnyét az üldözőkkel szemben.
A hajdan rangadóként számon tartott találkozón a hazaiak számára volt nagyobb a tét. Míg ők a kiesés elkerülésért csatáznak, addig a vendégek - tízpontos előnyük birtokában - szinte páholyból szemlélhetik a mezőnyt. A mérkőzésen az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, a tizedeik percben Lazic indítását Illés ívelte kapura, de labda a kapuson és a kapu felett is átszállt. Öt perc múlva Madar beadása találhatta volna tiszta helyzetben Ferenczit, de a csatár ezúttal lekésett a passzról.

A nem túl magas színvonalú mérkőzés a második félidőben dőlt el. A hatvankilencedik percben Madar passzával Illés lépett ki Lipták és Lőrincz közül, majd a kiinduló Udvarácz mellett tíz méterről a bal alsó sarokba továbbított (0-1).

Alacsony színvonalú, néhol durva mérkőzésen igazából egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet. Az MTK Illés nagyszerű egyéni teljesítményének köszönheti a három pontot, amellyel továbbra is fölényesen vezet a bajnokságban.