Valér
4 °C
8 °C

Kétszer egyenlített a Haladás

2001.11.04. 15:04
A szombathelyi Haladás kétszer is vesztett helyzetből állt talpra Dunaújvárosban, így végeredményben megérdemelten szerzett pontot a labdarúgó bajnokság vasárnapi mérkőzésén. A 2-2-re végződött mérkőzésen a hazaiak mindkét gólját Lengyel szerezte, míg vendégek részéről Leandro és Halmosi volt eredményes.
A labdarúgó bajnokság vasárnapi mérkőzésén Dunaújvárosba látogatott a szombathelyi Haladás. A hazaiak az átmenetei visszaesést követően ismét alaposan belelendültek, sorozatban nyerték mérkőzéseiket. A legutóbbi két vidéki fellépésen, Debrecenben és Székesfehérvárott viszont csupán egy pont jutott Egervári Sándor tanítványainak, így ha még versenyben kívánnak maradni az előkelő helyezésekért, mindenképpen győzniük kellett volna a vendégek ellen.

Az első helyzet a mérkőzésen a 15 percben a vendégek előtt adódott. Preisinger 15 méterről helyezett a jobb alsó sarokra, Rabóczki ismét az alapvonalon túlra tisztázott. Nyolc perccel később már a hazaiak is veszélyeztettek. Nikolov jobb oldali beadását Penksa 8 méterről fejelte a jobb felső sarok felé, Takács bravúrral ütötte ki a labdát.

A 26. percben megszerezte a vezetést a Dunaferr. Rósa jobb oldalról gyorsan elvégzett szabadrúgását Lengyel 10 méterről, becsúszva, Takácsot megelőzve juttatta a kapuba (1-0). Sokan már a szünetre várták, amikor - némileg váratlanul - egyenlítettek a vendégek a 43. percben: Leandro 25 méterről kapásból, ballal a bal felső sarokba bombázott (1-1).

A második félidőben ismét a dunaújvárosiak kerültek előnybe: az 57. percben Rósa szögletét Lengyel 5 méterről fejelte a kapuba (2-1). A 67. percben ritkán látható találattal egalizált másodjára a Haladás. Halmosi indult el a bal oldalon, csaknem az alapvonalig futott, majd 7 méterről, éles szögből a bal alsó sarokba talált, beállítva a végeredményt. (2-2).