Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Lipcsei szabadrúgása pontot ért

2001.11.04. 14:08
A magyar pályákon ritkán látható nagyiramú találkozón, a Videoton 2-2-es döntetlent ért el az FTC ellen a labdarúgó bajnokság szombati fordulójában. A hazaiak már az ötödik percben vezetést szereztek Terjék révén, amelyet Zombori egyenlített ki öt perccel a lefújás előtt. Nem kellett búslakodniuk a hazaiaknak, mivel a pihenőre már ők vonulhattak előnnyel, Komódi tizenegyesével szemben volt tehetetlen Szűcs. A második játékrészben már csak egy találat esett, Lipcsei szabadrúgásból állította be a végeredményt.
Győzelemre kiéhezetten várta a Ferencváros ellni mérkőzést a Székesfehérvári Videoton. A hazaiak legutóbb lég nyolc évvel ezelőtt, Horváth Ferenc mesterhármasával verték a budapestieket 3-1-re. Sokan úgy gondolták, a rossz sorozat most megszakadhat, hiszen a dunántúliak ezúttal remekelnek a bajnokságban: a forduló előtt bronzérmes helyen álltak a tabellán. A vendég ferencvárosiak nem remekelnek az idei szezonban, Csank János együttese már hat vereséget is begyűjtött, és mindössze ötödikek.

A hazaiak mintha igazolni akarták volna az előzetes latolgatásokat, rögtön támadólag léptek fel, és próbálkozásuk már az ötödik percben eredményre vezetett. Némedi még saját térfeléről indította Terjéket, a csatár remekül vette át a labdát - amellyel egyben becsapta a rátámadó Nagy Norbertet is - majd a kiinduló Szűcs kapus mellett 14 méterről laposan a sarokba lőtt (1-0).

A folytatásban a hazaiak már nem erőltették a góllövést, míg a vendégek nem tudták feltörni a jól záró fehérvári védelmet. Egészen a 25. percig, amikor némileg váratlanul kiegyenlítetek a zöldek. Zombori két csellel játszotta magát tisztára a tizenhatos vonalán, majd bal lábára tette a labdát az egykori Videoton játékos, végül a felső sarokba tekerte azt (1-1).

A fővárosiak még a gólnak örültek, amikor majdnem újabb gólt kaptak. Ismét Terjék ugrott ki, egyedül vezette a labdát Szűcsre, és az első gólhoz hasonlóan a kapus mellett el akarta lőni a labdát, de a vendégek hálóőre ezúttal vetődve hárított.

A hajrában ismét Terjék volt a főszeplő: a fehérvári támadó a 42. percben lépett ki a védők közül, Lipcsei csak szabálytalanul tudta szerelni. A teljesen jogosan megítélt büntetőt Komódi lőtte az ellenkező irányba vetődő Szűcs mellett a kapu sarkába (2-1).

A második félidőben ismét a hazaiak kezdték erőteljesebben: a mérkőzés addigi legjobbja, Terjék átadását Komódi lőtt közelről kapura, de Szűcs ezúttal szögletre tudott menteni. A 60. pecben már a ferencvárosi szurkolók kiáltottak majdnem gólt: Hrutka az ötösön állva alig fejelt a léc fölé egy beívelt szabadrúgást. Két perc múlva Zombori lövése vágódott le a sorfalról, a kipattanót Szabó emelte a kapu mellé. A 67. percben góllá érett az utóbbi percek Fradi-fölénye. Az eddig csak szabálytalanságaival tüntető Lipcsei húszméteres szabadrúgásból kiegyenlített (2-2).

A hajrában a házigazdák még megpróbálták kicsikarni a győzelmet, de Komódi szabadrúgását Szűcs tornázta a kapu fölé. Az utolsó percben Tímár lábában volt győztes találat, de a játékos centikkel ugyan, de lekéste a beadást - maradt tehát a döntetlen.