Eleonóra
-1 °C
2 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

A ZTE nem bírt a Kispesttel

2001.11.10. 19:42
A Kispestnek húsz perc jó játék elég volt az egy pont megszerzéséhez Zalaegerszegen. A hazaiaknak sikerült kiegyenlíteni ám a győzelmet jelentő gót már nem sikerült megszerezni, a jól védekező fővárosiak ellen. Ezúttal a nagyobbnál nagyobb helyzeteket is kihagyták az egerszegiek, így bekellett érniük az egy ponttal.
Álomrajtot vett a Kispest Zalaegerszegen. Húsz perc alatt kétgólos előnyre tettek szert a fővárosiak, mindkétszer Bogulya volt eredményes. A 6. percben Pintér ugratta ki a leshatárról induló csatárt, aki egészen az ötösig mehetett, onnan pedig a bal alsó sarokba gurított. Szűk negyedórával később pedig Aranyos passzolt Borgulyához, aki kicselezett két rátámadó védőt, majd 15 méterről lőtt a jobb alsó sarokba.

A két gyors "pofont" hamar kiheverték a zalaiak, és a 26. percben szépítettek. Kocsárdi ívelt a kapu elé, és Kenesei 5 méterről fejelt a kapu jobb oldalába. A hazaiak szinte a kapujukhoz szegezték a kispestieket, ám nem sikerült egyenlíteniük.

A második játékrészben aztán egy védelmi hibát kihasználva már sikerült egalizálni az eredményt a zalaiaknak. Egy beadás után Lőrincz nem tudott egyből tisztázni, Egressy csapott le a labdára és hat méterről megszerezte csapata egyenlítő gólját.

Ezután hatalmas iramot diktált Bozsik Péter együttese, és mindent megtett, hogy megszerezze a győzelemhez szükséges találatot. A 63. percben Waltner lefutott mindenkit, ám nem tudott Udvarácz eszén túljárni, és a kapus bravúrral védett.

A kispestiek kontrákkal próbálkoztak, de erejüket felemésztette az önfeláldozó védekezés. Az egy pontot azonban mégsem önmaguknak, hanem Urbánnak köszönheti, aki a 91. percben a mérkőzés addigi legnagyobb lehetőségét hagyta kihasználatlanul, miután hét méterről tiszta helyzetből a kapu fölé lőtt.