Benedek
-4 °C
5 °C

Fehérvárott győzött az ETO

2001.11.17. 18:12
A forduló legnagyobb meglepetést okozva, az eddig gyengén szereplő Győri ETO idegenben verte 2-1-re a Videoton csapatát. Félidőben még a hazaiak vezettek, a vendégek a második negyvenöt percben Farkas Balázs és Vayer találatával fordították meg az eredményt.
A hajdan rangadónak számító dunántúli futball-derbi esélyesének egyértelműen a hazai csapat számított. Nem véletlenül, ugyanis a Videoton Várhidi Péter irányítása alatt ütőképes gárdává nőtte ki magát, és a táblázaton is az előkelő harmadik helyen állt a meccs előtt. A túloldalon sok jót nem lehet elmondani, a Győri ETO már csak árnyéka önmagának, a hajdan szebb napokat látott gárda jelenleg csak utolsó előtti.

A találkozó első félideje igazolta az előzetes várakozásokat, a Videoton fölényben játszott, és sorozatban dolgozta ki helyzeteit. Az 5. percben Pomper beadása egy védőn irányt változtatott, Molnár azonban bravúrral hárított. A 25. percben góllá érett hazai fölény: Komódi szögletét Tímár fejelte kapura, a labda Molnár kiütötte, de jókor érkező Leo a labdát közelről a hálóba kotorta (1-0).

A hazai publikum úgy gondolta, hogy szünet után a kedvenceik ott folytatják, ahol az első negyvenöt percet befejezték. Csalódniuk kellett azonban, mert a várt Videoton rohamok és találatok elmaradtak. A 47. percben pedig kiegyenlítettek a vendégek. Oross adott jó labdát Farkas Balázsnak, aki 20 méterről bombagólt lőtt (1-1). És ezzel még nem volt vége a meglepetésnek! A 78. percben Bognár átadását Vayer lőtte a hazaiak kapujába, megszerezve a győzelmet csapatának (1-2).