Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Gyepes villanásával nyert a Fradi

2001.11.20. 20:15
Hét forduló óta tartó nyeretlenségi sorozatot tört meg a Ferencváros a múlt heti szombathelyi győzelmével. A Fradi ezek után Debrecenben kívánta igazolni, hogy kikászálódott a hullámvölgyből, és semmiképpen sem szerettek volna hazatérni pont nélkül. A zöld-fehérek végül a többet támadó Debrecent egy góllal múlták felül, így a negyedik helyre zárkóztak fel a tabellán.
Továbbra is nagyon sok problémával küszködik a bajnoki címvédő Ferencváros, hiszen még mindig meghatározó embereket - Gera, Szkukalek, Horváth - kénytelen nélkülözni az edző, Csank János. A Fraditól ettől függetlenül jó eredményt, pontszerzést vártak a szurkolók, kivált, mert tavaly a Nagyerdőben avatták bajnokká a zöldeket, no meg amiatt is, mert a Szombathely ellen már biztató játékot nyújtott a fővárosi társulat.

Gyepes remekül érkezett a szögletre

A Debrecen azonban nem ígérkezett kellemes ellenfélnek, hiszen ebben az idényben Kuttorék nyertek az Üllői úton. A hazaiak újra ezzel a céllal léptek pályára, és ennek megfelelően igen nagy iramban kezdték a meccset, Nenadics azonban nagy ziccerben hibázott a nyolcadik percben. A Fradi egy helyzettel válaszolt erre, azt azonban Fülöp rontotta el, Alekszics a gólvonalról mentett.

A folytatásban is a Loki volt aktívabb, vitathatatlan fölényben játszott, sorra dolgozta és hagyta ki a helyzeteket. A Fradinak momentumai is alig akadtak, ám a 34. percben mégis hátrányba kerültek a hazaiak. Egy jobb oldali szögletre Gyepes érkezett, csakúgy, mint a bajnokavatón, és ezúttal sem hibázott. Igaz a kezéről vágódott a labda a kapuba, de mivel a testéhez volt szorítva, Szabó Zsolt érvényesnek minősítette a találatot.

Csak érvénytelen gólig jutott a Loki

A Debrecent némiképp megfogta a gól, olyannyira, hogy kis híján kétgólos hátrányba kerültek a félidő végén. Jovic visszapasszolt labdáját ugyanis Gyepes szúrta rá jó húsz méterről, de nem célzott pontosan, így ha már Bíró verve is volt, a kapufa mentett.

A vendégek a második félidőben is támadásban maradtak, de a helyzetek kimaradtak Zombori valamint Jovic előtt. A játékrész derekán a Debrecen magasabb fokozatba kapcsolt, de a kapu előtt tehetetlenek voltak az újra kimagasló teljesítményt nyújtó Szűccsel szemben. (Igaz Bajzát a kapuba talált - ám kézzel vette át a labdát.)

A hajrában a Fradi növelhette volna előnyét, de végül maradt az egygólos különbség, ami egyszersmind azt jelenti, hogy a bajnok - két meccsen szerzett hat pontjával - megkezdte a felzárkózást az élmezőnyhöz.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft