Gerzson
-3 °C
3 °C
Kékesi Márton
ma 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Terjék mentett pontot a vidéki rangadón

2001.11.24. 18:47
Miután a Videoton a két legutóbbi meccsét a Győr és az MTK ellen elbukta, némileg lemaradt a második helyért folytatott harcban, és épp a vendégül látott ZTE hat pontra növelte előnyét a fehérváriakkal szemben. Várhidi Péter legénysége azonban most nagyon fogadkozott, de a győzelmet nem sikerült kicsikarniuk a fegyelmezetten és veszélyesebben játszó ZTE-vel szemben. Mi több, örülhetett a döntetlennek.
A Videoton kisebb hullámvölgybe került az elmúlt két fordulóban, hiszen a Győr ellen hiába vezettek, végül alulmaradtak, míg az őszi bajnok MTK ellen sem sikerült javítaniuk. A Vidivel ellentétes pályát futott be a ZTE, amelyik az elmúlt két meccsét egyaránt 4-1-es győzelemmel abszolválta, és a két siker önbizalmat adhatott a vendégeknek, és alighanem fűtötte őket a bizonyítási vágy is, hiszen Egerszegről elvitte mindhárom pontot a Vidi.

Kenesei nem kegyelmezett

A ZTE jól is kezdett, és az utóbbi időben ismét jó formát mutató - és nem utolsósorban gólerős - Kenesei a félidő felénél előnyhöz juttatta a vendégeket. Kocsárditól kapott indítást a válogatott csatár, és miután lefordult a védőkről, a tizenhatos vonaláról nagy erővel a léc alá bombázott. Arról, hogy ez nemcsak a második gólja volt a vendégeknek Egressy tehet, aki kecsegtető helyzetben Waltner beadását kézzel vette, így hiába juttatta a labdát a hálóba, gratuláció helyett - sárga lapot kapott.

Kenesei, ha jobban összpontosít növelhette volna a ZTE előnyét a félidő vége előtt, de hat méteres lövését Végh hatalmas bravúrral ártalmatlanította. A Vidi mindössze egyetlen valamirevaló lehetőségig jutott, és azt is a vendégvédőknek köszönhette. Földes csapott le egy hazaadásra, ám miután középre tette a labdát, a bekkek tisztáztak a berobbanó Terjék elől.

Terjék pompás gólt lőtt

A második félidőre egy sietősebb Videoton futott ki a gyepre, és nem is maradt el az egyenlítés. Nem is akármilyen gólt szerzett a hazai csapat. Némedi beadását Terjék kapásból, jobbal - ez a gyengébbik lába - a felső sarokba lőtte. A meccs hátralévő részében felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a győztes találatot egyik csapatnak sem sikerült elérnie, így a két csapat között maradt a hat pont különbség a tabellán, de a Vidi hosszú hetek után először csúszott le a dobogóról.