Benedek
-4 °C
5 °C

Másodszor kapott ki az őszi bajnok MTK

2001.11.25. 15:07
A már őszi bajnok MTK-nak az elsősége ellenére volt tétje dunaújvárosi fellépésének, hiszen veresége esetén csökkenhet tízpontos előnye a ZTE-vel. A Dunaferr pedig a dobogóért szállt harcba, győzelmük esetén ugyanis a harmadikok lehetnek a hazaiak, amire már igen régen volt példa ebben a szezonban. A rangadót végül a veszélyesebben játszó és kevesebbet hibázó újvárosiak nyerték meg, ezzel a Fradit letaszították a harmadik helyről.
Az MTK a Vidi legyőzésével már szerdán bebiztosította őszi elsőségét, de ez a részsiker aligha töltötte el a kellőnél nagyobb elégedettséggel a kék-fehéreket, hiszen számukra egyértelműen az volt a cél, hogy minél nagyobb előnyt szerezzenek a tavaszi a folytatásra. A rossz rajt után a Dunaferr az utóbbi fordulókban ismét régi önmagát idézte, és a tavalyelőtti bajnok immár újra a harcban volt a dobogós helyezésekért.

Tököli remek gólt lőtt - széllel szemben

A találkozó viharos szélben kezdődött, és a csapatok felosztották egymást közt az első játékrészt, hiszen az első negyedórában a hazaiak, a másodikban a vendégek, míg a harmadikban ismét Lengyelék voltak fölényben. A helyzetek is ily módon alakultak. Tököli villant néhányat az első percekben, majd a fővárosiak vették át a játék irányítását. Zavadszky fejese például élményszámba ment, és nagy szerencséje volt Rabóczkinak, hogy az általa kiütött labda úgy pattant Ferenczire, hogy végül a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Zavadzsky lövései is veszélyesek, emellett Illés is aktív volt, Ferenczi is harcolt, ám ezek után a Dunaferr következett. Túl az első félórán érezhető fölénybe kerültek, és előbb Penksa került nagy ziccerbe, majd Molnár bombázott messziről, és Hajdu védett. Öt perccel a vége előtt aztán Tököli szép csellel rázta le magáról Madart, majd befűzte Szmiljanicsot, végül Hajdú mellett tizennégyről a hosszú, jobb sarokba lőtt - jobb külsővel. Remek teljesítmény volt, egyúttal a válogatott csatár azt is igazolta, hogy széllel szemben is lehet_

Illés kihagyta, Éger nem

Az MTK megzavarodott valamelyest, a kilépő Tökölit Komlósi - szabálytalanul - akadályozta, de a játékvezető sípja néma maradt. Nem sokkal később Sowunmi kettőre növelhette volna az előnyt, de három méterről fölé bólintott. A fordulás után Illés hat méterről, középről nem találta el a kaput, Éger azonban egy legurított szabadrúgás után igen, Hajdú mozdulni sem tudott a labdára, így az akadálytalanul jutott a jobb sarokba.

Az MTK erőlködött, de ezen a napon semmi sem sikerült nekik. A Dunaferr őrizte előnyét, a kontráik is veszélyesek voltak, de végül maradt a 2-0. Augusztus tizenharmadika óta nem kaptak Ki Bognár György tanítványai, most megtört ez a szép sorozat. A Dunaferr pontszámban beérte a Fradit, és jobb gólarányának köszönhetően elfoglalta a harmadik helyet.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft