Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

A Kispest lelépte a Videotont

2001.12.01. 15:07
Miközben az egész világ a jövő évi vb-sorsolásra figyelt, kis hazánkban a 21. fordulót rendezték. Ennek nyitótalálkozóján a Kispest fogadta a Videoton gárdáját. A hét közben mindkét alakulat kupatalálkozón szerepelt, ám míg a kispestiek Sopronban búcsúzni kényszerültek, addig a fehérváriak a tavalyi győztes Debrecent búcsúztatták. Ez azonban nem zavarta meg a hazaiakat, akik, viszonylag könnyedén verték a teljesen ötlettelenül játszó, az elmúlt hetekben önmagát kereső Videotont.
Bajnoki találkozón azonban négy fordulóval ezelőtt tudott nyerni Várhidi Péter együttese. Az első húsz perc eseménytelensége után, Makai Játékvezető esése jelentett üde színfoltot a kora délutáni összecsapáson. A játékosok sajnos többet foglalkoztak egymás rugdalásával, mint a labdával. Csak a játékvezetőnek volt köszönhető, hogy a Videoton tizenegy emberrel fejezhette be az első negyvenöt percet.

A második játékrész első tíz percében aztán több történt, mint az azt megelőző negyvenötben. Előbb Földes lövése nyomán csak az utolsó pillanatban tudott tisztázni a kispesti védelem, majd az ellenakcióból a vezetést is megszerezték Sasuék. Piroska adott remek labdát a Sasunak, aki a kapujából kilépő Végh felett emelt szép mozdulattal a hálóba.

Alig egy perc elteltével csak Végh bravúrjának köszönhette a Vidi, hogy nem került nagyobb hátrányba. Az egykori válogatott hálóőr bravúrral hárította Németh lövését. Húsz perccel a találkozó vége előtt azonban már a kapus sem tudott segíteni. Babos lépett ki Németh indításával, a büntetőterületen belül becsapta Viloticot, majd ballábas lövése után, a labda a kapufáról vágódott a hálóba.

A gól után a Kispest már felszabadultan játszott, míg a vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, hiába. Sőt, az utolsó percben Sasu tette kiütésessé a hazaiak győzelmét, miután Aranyos beadását fejelte nyolc méterről a kapuba, miközben Végh és Pomper egymásra várt.