Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Pontot szerzett a Vasas Debrecenben

2001.12.01. 17:18
A Debrecen a hét közben búcsúzni kényszerült a Magyar Kupából, ezért az utolsó helyezett Vasas legyőzésével próbálták szurkolóikat jobb kedvre deríteni Kuttorék. Nos ez nem igazán sikerült. Lévén az angyalföldiek kétszer is vezetéshez jutottak, a hazaiak pedig szaladhattak az eredmény után. Az egy pontot végül sikerült otthon tartania a Lokinak, köszönhetően Pajkos János cseréjének, miután a frissen beállt Nenadic első labdaérintéséből szerzett gólt.
Hiába kezdett nagy iramban a hazai gárda, tíz perc játék után már a vendég Vasasnál volt az előny. Egy gyors kontra végén Tóth Norbert tálalt a középen érkező Zrlic elé, aki nem hibázott. A bekapott gól után a Loki futballistái még nagyobb iramban rohamozták a vendég kaput, nem sok sikerrel.

Egészen a 25. percig, amikor az egykori Vasas játékor Tieber lőtte a labdát a jobb alsó sarokba, Bernáth pontos beadása után. A rossz talajú pályán nem alakulhatott ki folyamatos játék, és ez a védekezésre apelláló angyalföldieknek kedvezett.

Az első félidő vége előtt nem sokkal Tóth Norbert ívelt be szabadrúgást jobbról középen pedig Zrlic emelkedett a legmagasabbra, és nyolc méterről fejelt a hazaiak kapujába. Így a szünetben meglepetésre a Vasas vonult előnnyel pihenőre.

A második negyvenöt percet is a Debrecen kezdte aktívabban, de Komjáti András ezen a délutánon jól megszervezte csapata védekezését, így sorra eredménytelennek bizonyultak a Loki rohamok. A szurkolók a félidő közepén megunták az erőtlen hazai rohamokat, és tüntetésük jeléül, a pályának hátat fordítva "drukkoltak" kedvenceiknek.

Amikor pedig az addig viszonylag jól játszó Bajzát helyére Nenadicot küldte pályára Pajkos János vezetőedző, füttykoncerttől volt hangos a Nagyerdő. Hogy aztán egy perc elteltével már mindenki arról beszéljen, milyen jól cserélt a hazaiak mestere.

Sketiani baloldali beadása után Kerekes Nenadic elé csúsztatott, a frissiben pályára lépett játékos pedig első labdaérintéséből a kapu közepébe lőtte az egyenlítő gólt. A Debrecen ezúttal is sok helyzetet dolgozott ki, de - akárcsak a Videoton ellen szerdán - ezeket sorra ki is hagyta. A Vasas bátran játszott, így megérdemelten szerzett pontot.