Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Szezonzárás újpesti győzelemmel

2001.12.09. 20:19
A téli szünet előtti utolsó mérkőzésen az Újpest 2-1-re verte a Matáv Sopron együttesét. A mérkőzésen döntőnek bizonyult Herczeg Miklós becserélése, aki jelentős érdemeket szerzett a három pont megszerzésében. Győzelmével az Újpest megerősítette hatodik helyét, míg a Sopron immár ötödik meccsén nem tudott nyerni, és már csak négy pont választja el a kieső helyen álló Haladástól.
Az év utolsó mérkőzését játszották a Megyeri úti stadionban, ahol a 21. fordulóból elmaradt Újpest-Sopron találkozót pótolták a csapatok. Az összecsapás előtt kérdéses volt, hogy egyáltalán megrendezik-e a mérkőzést, hiszen a fagyott és havas talaj nem volt éppen ideális egy első osztályú találkozó lebonyolítására. Kiss Béla játékvezető végül alkalmasnak ítélte a játékteret, így végül lejátszották a mérkőzést.

Az első félidő 28. percében megszerezte a vezetés a hazai csapat. Tokody jó átadással hozta játékba Vagnert, aki úgy tűnt nem tudja megszerezni a labdát, mivel a kivetődő kapus, Farkas Balázs kedvezőbb helyzetben volt. A hálóőr azonban elvétette a labdát, Vagner középre gurított, és Dvéri a hálóba gurított (1-0).

A második játékrész első negyedórájában eldönthette volna mérkőzést. A 49. percben Dvéri végzett el szabadrúgást a vendégek kapujától 22 méterre. Beívelésre Tamási érkezett , de az újpesti játékos ötméteres lövését bravúrral védte Farkas Balázs. Pechjére a labda Tamási elé pattant vissza, aki kapura fejelt, a kapus viszont egy szép reflexmozdulattal szögletre mentett. Az 57. percben Herczeg beadása Tokodyt találta üresen, ám a csatár a kapusba bombázott.

A kihagyott hazai helyzetek után váratlanul egyenlített a Sopron. A Matávtól búcsúzó Salagean futott el a szélen, középre lőtt, és a pontosan érkező Tóth Mihály Tamásit és Poszát is megelőzve csukafejessel egyenlített (1-1).

Nem sokáig örülhetett a döntetlennek a Matáv, hiszen Tóth gólja után négy perccel ismét a vendégek hálójába került a labda. Dvéri indításával Herczeg tört be a vendégek tizenhatosán belülre, majd az ötösön megállt, mivel senki sem követte az akciót. Rövid töprengés után egy csellel becsapta a rátámadó védőt, majd a felfutó Tokodyhoz játszott, aki közelről a hálóba passzolt, beállítva a végeredményt (2-1).