Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jubileumi góllal ütötte ki a Fradi a Kispestet

2002.08.04. 15:48
A Ferencváros új igazolásai - Tököli és Leandro - szűk húsz perc alatt eldöntötték a Kispest elleni találkozót, az utolsó negyedórában szerzett újabb két góllal (Szkukalek, Dragoner) pedig kiütötték ellenfelüket. Az elmúlt fordulóban a bajnok Zalaegerszeg elleni formából erre a hétre szinte semmit nem tudott átmenteni a piros-fekete együttes.
Több ferencvárosi szurkoló is állítja, az elmúlt évekhez képest idén valóban erősödött az új igazolásokkal a zöld-fehér együttes. Véleményüket igazolta a Fradi Kispest elleni mérkőzése, amelyből alig telt el tíz perc és a Haladástól érkezett Leandro remek labdát adott a védők között kilépő Tökölinek, a kétszeres gólkirály pedig nem hibázott. Ez volt egyébként Tököli 100. gólja a magyar élvonalban!

Leandro: gólpassz után gól

Nyolc perccel később már a brazil középpályás lőtt gólt. Kriston adott jobbról ballal középre, Gera belesarkalt a labdába, Leandro pedig kapásból a felső kapufára lőtt. A kipattanó labdát Babos ellőhette volna, ám sokat teketóriázott, Leandro odaugrott és ballal a hálóba lőtt.

A vendégek ebben a félidőben többnyire kemény - néhol durva - belemenéseikkel vétették észre magukat, a kapura nem sok veszélyt jelentettek.

A második játékrészre feltámadt a Kispest többet is birtokolták a labdát, ám a kapura szinte semmi veszélyt nem jelentettek. A Fradi magabiztosan védekezett, a támadást szinte nem is erőltette. Ezt megunva Garami József a félidő közepén sorra cserélt, és a friss emberek új lendületet adtak a tavalyi ezüstérmesnek, mely újabb gólokat eredményezett.

Jubileumi gólok

Szkukalek remekül játszott össze Gerával, a visszakapott labdával betört a tizenhatoson belülre, majd kilőtte a hosszú sarkot. Percekkel később Lipcsei jobb oldali szöglete után Dragóner 6 méterről fejelt, a labda pedig a szünetben csereként beállt Horváth kapus kezei között perdült a kapuba. Hatalmas potyagól volt.

Dragoner a 100. mérkőzésén talált a hálóba, míg Szkukaleknek ez volt az első találata a Fradiban. Ez azonban nem zavarta az önfeledten ünneplő zöld-fehér publikumot, amely nem csak az eredménynek, hanem ahogy a nézőtéren hallani lehetett a bajnoki táblázat elejének (1. Ferencváros) és végének (11. Újpest) örülhet.