Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Jubileumi góllal ütötte ki a Fradi a Kispestet

2002.08.04. 15:48
A Ferencváros új igazolásai - Tököli és Leandro - szűk húsz perc alatt eldöntötték a Kispest elleni találkozót, az utolsó negyedórában szerzett újabb két góllal (Szkukalek, Dragoner) pedig kiütötték ellenfelüket. Az elmúlt fordulóban a bajnok Zalaegerszeg elleni formából erre a hétre szinte semmit nem tudott átmenteni a piros-fekete együttes.
Több ferencvárosi szurkoló is állítja, az elmúlt évekhez képest idén valóban erősödött az új igazolásokkal a zöld-fehér együttes. Véleményüket igazolta a Fradi Kispest elleni mérkőzése, amelyből alig telt el tíz perc és a Haladástól érkezett Leandro remek labdát adott a védők között kilépő Tökölinek, a kétszeres gólkirály pedig nem hibázott. Ez volt egyébként Tököli 100. gólja a magyar élvonalban!

Leandro: gólpassz után gól

Nyolc perccel később már a brazil középpályás lőtt gólt. Kriston adott jobbról ballal középre, Gera belesarkalt a labdába, Leandro pedig kapásból a felső kapufára lőtt. A kipattanó labdát Babos ellőhette volna, ám sokat teketóriázott, Leandro odaugrott és ballal a hálóba lőtt.

A vendégek ebben a félidőben többnyire kemény - néhol durva - belemenéseikkel vétették észre magukat, a kapura nem sok veszélyt jelentettek.

A második játékrészre feltámadt a Kispest többet is birtokolták a labdát, ám a kapura szinte semmi veszélyt nem jelentettek. A Fradi magabiztosan védekezett, a támadást szinte nem is erőltette. Ezt megunva Garami József a félidő közepén sorra cserélt, és a friss emberek új lendületet adtak a tavalyi ezüstérmesnek, mely újabb gólokat eredményezett.

Jubileumi gólok

Szkukalek remekül játszott össze Gerával, a visszakapott labdával betört a tizenhatoson belülre, majd kilőtte a hosszú sarkot. Percekkel később Lipcsei jobb oldali szöglete után Dragóner 6 méterről fejelt, a labda pedig a szünetben csereként beállt Horváth kapus kezei között perdült a kapuba. Hatalmas potyagól volt.

Dragoner a 100. mérkőzésén talált a hálóba, míg Szkukaleknek ez volt az első találata a Fradiban. Ez azonban nem zavarta az önfeledten ünneplő zöld-fehér publikumot, amely nem csak az eredménynek, hanem ahogy a nézőtéren hallani lehetett a bajnoki táblázat elejének (1. Ferencváros) és végének (11. Újpest) örülhet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!