Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Kispest-Újpest 1-4

2003.03.16. 18:31
A tavasszal csak kínlódó Újpest könnyedén lőtt négyet a Kispestnek, miután Kovács Zoltánt nem tudták semlegesíteni a hazai védők. A válogatott csatár két gól mellett két gólpasszt is adott.
Furcsa és korántsem hízelgő teljesítményt mutatott be idén az Újpest csapata, hiszen a Fradi ellen úgy kapott, hogy nem lőtt kapura, a Siófok ellen pedig úgy ért el döntetlent, hogy 75 percen keresztül nem gondoltak arra, hogy lövésből lesz a gól. Kispest szerencsés győzelmet ért el a Dunaferr ellen, az MTK ellen viszont nem bírt. Hazai pályán viszont javítani szerettek volna.

Az Újpestnek azonban jobban jött ki a lépés, és a 21 nyerőszám volt számukra. Sloncik labdájával Németh Tamás iramodott meg a szélen, beadására jó ütemben érkezett Kovács Zoltán, aki négy méterről a bal alsóba perdített. A Kispestet megfogta a gól, a félidő előtt pedig az Újpest belőtte második találatát.

Újabb 21 perc elteltével. Tokody a tizenhatos vonalán kapott egy átadást Kovácstól, megszelídítette a labdát, és fordulásból a jobb sarokba bombázott. A térfélcsere után nem sikerült folytatni a gólok számmisztikus sorrendjét, hiszen a 61.-ben született a következő. Ezúttal is Kovács volt a főszereplő, aki egy beadás nem kapura, hanem visszafejelte a labdát az érkező Rósa elé, akinek nem volt nehéz dolga, öt méterről terelte a labdát a hálóba.

A hajrára felébredt valamelyest a Kispest, Torgelle fejesével szépítettek - Vlaszák benne volt a gólban -, de a kegyelemdöfést a gólokban főszerepet vállaló Kovács érte el, miután becsapta védőjét, és tizennégy méterről nem hibázott.