József, Bánk
-6 °C
0 °C

Dunaferr-MTK 3-3

2003.04.05. 19:12
Az orkánszerű szélben zajló meccsen az MTK az első félidőben igazolta, hogy széllel szemben is lehet, valamennyi lövésük a kapuba ment. Félóra után háromgólos előnyre tettek szert, a másodikban azonban - szokás szerint - lazáskodtak, és két pontot a jól küzdő Dunaújvárosban hagytak. Lengyel két gólt lőtt és egy gólpasszt adott.
Megint egy olyan meccs előtt álltak a kék-fehérek, amelyiken ciki, ha nem nyernek, éppúgy, mint Békéscsabán, akkor azonban elszórakozták a győzelmet. Egervári Sándor csapata most nagyon fogadkozott, hogy még egyszer ilyen csúfság nem eshet meg velük, és az alapszakasz után mindenképpen ők lesznek az élen.

Ennek szellemében is kezdték a találkozót, és gyorsan vezetéshez jutottak. A tizedik percben Illés lecsapott egy kósza labdára, megiramodott vele, és külsővel a kimozduló Bita felett a kapuba emelt. Öt percet sem kellett várni az újabb találatra, egy baloldali beadást követően Zavadszky pattintott a hálóba tíz méterről, nem volt nehéz dolga.

Aztán megint Illés következett, első lövését ugyan hárította Bita, a másodikkal azonban már tehetetlen volt. Az újvárosiak ezek után ocsúdtak fel, és a veterán Lengyel kétszer is helyzetbe került, Hajdu azonban mindkétszer szögletre mentette a próbálkozását. A félidő vége előtt viszont a gurításával szemben már nem tudott mit kezdeni a válogatott kapus.

A fordulás után Füzi lövése és Szmiljanics kapufája érdemelt említést, aztán némiképp váratlanul újabb gólt ért el a hazai alakulat. Rompos Lengyellel játszott össze, aki Nikolovot szöktette, a fiatal csatár pedig kihasználta a lehetőséget. Az MTK visszavett a tempóból, szerencséje sem volt, és a helyzetei kimaradtak. A hosszabbítás első percében aztán megbűnhődtek, Lengyel ugyanis egy legurított szabadrúgás után - huszonnégy méterről - a kapuba bombázott.

Illés kevéssel a vége előtt dönthetett volna, elemelte a labdát Bita mellett, de a jobb kapufa mellett is.