Ervin
14 °C
21 °C

Siófok-MTK 4-2

2003.04.26. 19:14
Huszonöt perc után háromgólos hátrányba került az MTK, és esélye sem volt arra, hogy pontot vigyen el a Balaton partjáról. A Siófok a Fradi után a másik bajnokaspiránst is legyőzte.
A Siófok még nem kapott ki a felső házban, és a Ferencváros elleni sikere bizonyította, hogy az anyagi gondok ellenére komolyan veszik a küzdelmet. A Győrben fordító MTK sem mehetett biztosra a Balaton partján.

Az első félórában gyorsan meg is tapasztalhatta mindezt Egervári Sándor csapata, hiszen huszonöt perc alatt háromgólos hátrányba került. A kék-fehérek egyáltalán nem találták a ritmust, a hazaiak pedig rendre kihasználták a védelem megingásait.

A hetedik percben Filipovics csúsztatta meg Schultz szögletét, és Schwarz két méterről sodorta a labdát a kapuba. Válaszként Illés alig lőtt mellé, majd Filipovics is kihagyott egy helyzetet. Schultz azonban nem hibázott, 18 méteres szabadrúgása utat talált a hálóig. Majd megint Schwarz következett, aki egy szöglet után kotorta a labdát a kapuba, miután Szántai kiejtette.

Az MTK pár perc múlva feléledt, Zavadszky ellen szabálytalankodtak a hazai védők, a büntetőt pedig Czvitkovics értékesítette. Mielőtt lendületbe jöhetett volna a fővárosi csapat, Füzi piros lapot kapott, feltehetően szövegelésért.

A fordulás után a Siófok fölényben volt, de az MTK szerzett újabb gólt. Illést buktatták a hazai védők a tizenhatoson belül, a büntetőt megintcsak Czvitkovics vágta a léc alá. Sokáig azonban nem reménykedhettek a kék-fehérek, mert Fülöp egy szép csel után tíz méterről a kapuba lőtt.