Piroska
-2 °C
5 °C

Kispest - Békéscsaba 1-1 (1-0)

2003.05.09. 21:24
Két kiesés ellen küzdő csapat alacsony színvinalú találkozója vezette fel a labdarúgó NB 1 28. fordulóját. Végül megosztoztak a pontokon a csapatok, és ennek minden bizonnyal egyik edző sem tudott maradéktalanul örülni.
Hazai rohamokkal kezdődött a kiesési rangadó, mégis csak a vendégvédelem szerencsétlenségének köszönhetően szerezte meg a vezető gólt a kispesti együttes. Erős ívelt be jobbról, Hrutka ugrott a legmagasabbra és továbbcsúsztatta a labdát, melyhez Fekete olyan szerencsétlenül nyúlt, hogy azt a felugró Kovács Norbert fejére ütötte és az onnan a saját kapujába pattant. A gólhoz talán a Kispestnek volt a legkevesebb köze.

Negyedórával később közel járt az egyenlítéshez Supka Attila együttese, de Megyesi szabadrúgását Molnár bravúrral hárította. Körülbelül ennyi mondható el az első félidőről. Hajtott mind a két együttes, de a teljesítményeken látszott, hogy a kiesés ellen küzdenek.

A második játékrész első öt percében több helyzet volt, mint az egész első félidőben. Az 50. percben Vincze Zoltán szólója után pontosan adott középre, Tóth György azonban az ötös jobb sarkáról kapásból a bal kapufát találta telibe. Az ellenakcióból Hamar ugratta ki Borgulyát, aki megkerülte a kapust, de ahelyett, hogy beadott volna a jobb helyzetben lévő társainak, kapura lőtt, ám becsúszva szerelték, így odalett a helyzet.

Folyamatosan támadott a vendégcsapat és küzdőszellemük a 64. percben gólt eredményezett. Bal oldali szögletrúgás után Fehér a rövid saroknál csúsztatott a kapu bal alsó sarkába. Az egyenlítő gól után ismét a hazaiak percei következtek, ám már nem sikerült gólt szerezniük.

Az 1-1 góllal szerzett egy-egy pont minden bizonnyal egyik csapatnak sem elég a biztos élvonalbeli tagság megörzéséhez. Azonban a látott játék alapján kijelenthető, egyáltalán nem biztos, hogy ezt bármelyik is megérdemelné.